Ο Μασκ παραιτείται από διευθύνων σύμβουλος της Twitter και αναζητά αντικαταστάτη

Ο Μασκ παραιτείται από διευθύνων σύμβουλος της Twitter και αναζητά αντικαταστάτη
ANKARA, TURKIYE - APRIL 26: In this photo illustration, the image of Elon Musk is displayed on a computer screen and the logo of twitter on a mobile phone in Ankara, Turkiye on April 26, 2022. Twitter announced Monday it has accepted Elon Musk's offer to be purchased for $44 billion. Muhammed Selim Korkutata / Anadolu Agency (Photo by Muhammed Selim Korkutata / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Ο Μασκ επιβεβαιώνει ότι θα παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος του Twitter αφού βρει αντικαταστάτη

Στην επιβεβαίωση πως θα παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος του Twitter αφού βρει αντικαταστάτη προχώρησε ο νέος ιδιοκτήτης της Twitter και CEO των Tesla και Space X, Έλον Μασκ.

Όπως είπε, θα διευθύνει τις ομάδες λογισμικού και διακομιστών της Twitter Inc. μόλις βρει κάποιον να τον αντικαταστήσει ως διευθύνων σύμβουλος.

Σημειώνεται πως, από τότε που ανέλαβε τον Οκτώβριο, επιβλέπει τις απολύσεις ή τις αποχωρήσεις περίπου 5.000 από τους 7.500 υπαλλήλους του Twitter. 

Όπως ανέφερε, σχεδιάζει να δώσει έμφαση στο Τμήμα Μηχανικών, ενώ οι νομικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες έχουν καταρρεύσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται πως ο δισεκατομμυριούχος έχει ξεκινήσει την αναζήτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου έπειτα από δημοσκόπηση που έκανε ο ίδιος στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης και στην οποία ρωτούσε εάν έπρεπε να παραιτηθεί από τον ρόλο του ως επικεφαλής της εταιρείας.

Σύμφωνα με αποτελέσματα που ήρθαν το πρωί της Δευτέρας, πάνω από 10 εκατομμύρια ψήφοι, ή ποσοστό 57,5%, τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης του Μασκ, που δεσμεύτηκε να σεβαστεί στα αποτελέσματα. 

Αρκετοί λογαριασμοί στο Twitter ανέφεραν ότι η δημοσκόπηση μπορεί να έχει χειραγωγηθεί από bots, με αποτέλεσμα ο Μασκ να απαντήσει σε έναν με μία μόνο λέξη: «ενδιαφέρον». 

Σε ένα από τα πρώτα του tweet μετά τη δημοσκόπηση, ο Μασκ είπε ότι το Twitter θα περιορίσει την ψηφοφορία για σημαντικές αποφάσεις πολιτικής στους συνδρομητές που πληρώνουν το Twitter Blue.  

Η υπηρεσία, η οποία κοστίζει 8 δολάρια τον μήνα, είχε προσελκύσει περίπου 140.000 συνδρομητές από τις 15 Νοεμβρίου, ανέφεραν οι New York Times.

Η μετοχή της Tesla, μακράν η πιο πολύτιμη συμμετοχή του Μασκ, έχει πέσει κατακόρυφα μετά την εξαγορά του Twitter και οι επικριτές υποστήριξαν ότι ξοδεύει πολύ χρόνο στην εταιρεία κοινωνικών μέσων. Οι μετοχές υποχώρησαν 8,1% στο κλείσιμο στη Νέα Υόρκη.