O Μασκ προτείνει και πάλι… βομβαρδισμό του Άρη

O Μασκ προτείνει και πάλι… βομβαρδισμό του Άρη
epa07239486 Elon Musk, co-founder and chief executive officer of Tesla Inc., speaks during an unveiling event for the Boring Company Hawthorne tunnel in Hawthorne, California, USA, 18 December 2018. The Boring Company officially opened the Hawthorne tunnel, a preview of Elon Musk's larger vision to ease Los Angeles traffic. EPA/ROBYN BECK / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Μασκ δεν θέλει την καταστροφή του κόκκινου πλανήτη. Θέλει απλώς να καταστήσει τον πλανήτη... κατοικήσιμο για τους ανθρώπους.

O ιδρυτής των Τesla και SpaceX, Έλον Μασκ, επέστρεψε στο Twitter και αυτή τη φορά αποφάσισε να μοιραστεί ένα από τα παλαιότερα σχέδιά του: τον πυρηνικό βομβαρδισμό του Άρη.

 

Ο Μασκ δεν θέλει την καταστροφή του κόκκινου πλανήτη. Θέλει απλώς να καταστήσει τον πλανήτη… κατοικήσιμο για τους ανθρώπους. Πρόκειται για μία ιδέα, που είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά το 2015 κατά την παρουσία του στο τηλεοπτικό σόου του δημοφιλούς κωμικού, Στίβεν Κολμπέρ. Ερωτηθείς τότε πώς θα μπορούσε να γίνει πιο φιλόξενο το περιβάλλον του πλανήτη είχε πει: «Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να ρίξουμε πυρηνικές βόμβες στους πόλους».

Όπως εξήγησε η πυρηνική επίθεση στον Άρη θα έθετε σε λειτουργία έναν παρόμοιο μηχανισμό με το φαινόμενο του θερμοκηπίου στον πλανήτη μας, χάρις στο οποίο η γήινη θερμοκρασία διατηρείται σε ήπιες για τον άνθρωπο τιμές. Θα είχε σαν συνέπεια να λιώσει μία ποσότητα από το διοξείδιο του άνθρακα που βρίσκεται παγωμένο στις δύο αυτές περιοχές, και να απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρά του.

Η ατμόσφαιρα θα αποκτούσε έτσι αρκετά μεγάλο πάχος ώστε να αρχίσει να εγκλωβίζει ένα μέρος της θερμότητας του πλανήτη, επιτρέποντας την παρουσία νερού σε υγρή μορφή.

Η επιστημονική κοινότητα πάντως τότε δεν είχε δείξει να ενθουσιάζεται με την ιδέα,  τονίζοντας ότι η έκλυση της ραδιενέργειας θα καθιστούσε τη σύσταση του αέρα ακόμη πιο ακατάλληλη για κάθε είδος ζωής.