O Mασκ θέλει να εξαγοράσει φθηνότερα το Twitter – «Αγκάθι» οι ψεύτικοι λογαριασμοί

O Mασκ θέλει να εξαγοράσει φθηνότερα το Twitter – «Αγκάθι» οι ψεύτικοι λογαριασμοί
France, Clermont-Ferrand, 2022-04-14. Billionaire Elon Musk has launched a takeover bid, proposing to buy Twitter outright for 43 billion dollars and take it off the stock market. Photograph by Adrien Fillon / Hans Lucas. France, Clermont-Ferrand, 2022-04-14. Le milliardaire Elon Musk a lance une OPA en proposant de racheter Twitter a 100 pourcent pour 43 milliards de dollars, et de le sortir de la Bourse. Photographie par Adrien Fillon / Hans Lucas. (Photo by Adrien Fillon / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Ο Μασκ υπολόγισε τη Δευτέρα ότι οι ψεύτικοι χρήστες αποτελούν τουλάχιστον το 20% όλων των χρηστών.

Σε διαδικασία επαναδιαπράγματευσης του τιμήματος για την απόκτηση του Twitter φαίνεται πως προσανατολίζεται ο CEO της Tesla Έλον Μασκ, αφού, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα 16 Μαΐου, άφησε να εννοηθεί ότι θέλει να εξαγοράσει το Twitter πιο… φθηνά.

Ο Μασκ φέρεται να έκανε τα σχόλια μιλώντας σε συνέδριο που διοργανώθηκε από τους Chamath Palihapitiya, Jason Calacanis, David Sacks και David Friedberg. 

Πάντως, η μετοχή του Twitter σημείωσε απώλειες 8%, δηλαδή κάτω από τα επίπεδα όπου βρισκόταν πριν ανακοινωθεί για πρώτη φορά η είσοδος του Mασκ στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Σημειώνεται πως οι μετοχές της Twitter διέγραψαν όλα τα κέρδη από τότε που ο Μασκ αποκάλυψε την επένδυσή του στην εταιρεία στις 4 Απριλίου, εν μέρει χάρη σε ένα sell-off στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. 

Ο Μασκ είπε την Παρασκευή ότι η εξαγορά ήταν «σε αναμονή», ενώ ερευνά την αναλογία ψεύτικων και ανεπιθύμητων λογαριασμών στην πλατφόρμα, κάτι που πιστεύει ότι το Twitter έχει αποκρύψει.

Ο Μασκ υπολόγισε τη Δευτέρα ότι οι ψεύτικοι χρήστες αποτελούν τουλάχιστον το 20% όλων των χρηστών, σύμφωνα με την έκθεση του Bloomberg. Το Twitter, εν τω μεταξύ, είπε ότι οι λογαριασμοί αποτελούσαν λιγότερο από το 5% των καθημερινών ενεργών χρηστών του με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων το περασμένο τρίμηνο.

«Ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter αρνήθηκε χθες να δώσει αποδεικτικά στοιχεία ότι λιγότερο από το 5% των λογαριασμών είναι πλαστοί», έγραψε στο Twitter ο Έλον Μασκ.

«Μέχρι να το κάνει αυτό, η συναλλαγή δεν μπορεί να προχωρήσει», πρόσθεσε.