Ο μαθητής που είναι πιο έξυπνος από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν

Ο μαθητής που είναι πιο έξυπνος από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν

Ο μαθητής που πάσχει από αυτισμό, άφησε το σχολείο σε ηλικία 8 ετών για να παρακολουθήσει μαθήματα στο Πανεπιστήμιο.

«Ούτε ο Αϊνστάιν να ήταν» λένε οι δάσκαλοι για τους μαθητές τους που διαπρέπουν στη φυσική. Για τον Jacob Barnet δεν αρκεί, όμως, μόνο αυτό. Όχι απλά είναι ο μικρός Αϊνστάιν, αλλά ακόμα καλύτερος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail.
Ο μαθητής με IQ 170, υψηλότερο από του Άλμπερτ Αϊνστάιν, εξέπληξε τους καθηγητές του Πανεπιστήμιο Indiana, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τις γνώσεις τους για PHD έρευνες.

Η μητέρα του τον έβλεπε να γράφει διαρκώς λογάριθμους, εξισώσεις και γεωμετρικά σχέδια και δεν ήξερα αν πρόκειται για ασυναρτησίες ή εάν όντως μεγάλωνε μια ιδιοφυία. Γι αυτό το λόγο αποφάσισε να στείλει ένα βίντεο στο Πανεπιστήμιο του Princeton, ώστε να το κρίνουν οι «ειδικοί».

Ο καθηγητής της αστροφυσικής, Scott Tremaine, βλέποντας το βίντεο, στο οποίο ο μαθητής αναπτύσσει τη δική του «διευρυμένη εκδοχή της θεωρίας της σχετικότητας του Αϊνστάιν», επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της θεωρίας του Τζέικ, ενώ έστειλε ένα email προς την οικογένεια δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το ενδιαφέρον του μικρού για τη φυσική και το πόσα έχει μάθει μέχρι τώρα.

Σχολιάζοντας την εκδοχή του για τη θεωρία της σχετικότητας, δήλωσε πως εμπεριέχει τα σημαντικότερα ζητήματα της αστροφυσικής και της θεωρητικής φυσικής και όποιος καταφέρει να τα λύσει είναι αυτόματα προτεινόμενος για Νόμπελ.
Πώς, όμως, κατάφερε να φτάσει σε αυτό το σημείο ευφυΐας αφού κανένας από τους γονείς του δεν φαίνεται να έχει κλίση στα μαθηματικά; Μάλιστα, ο ίδιος -που σήμερα παραδίδει μαθήματα σε φοιτητές- νιώθει πως κάθε φορά που μιλάει με την οικογένεια του για μαθηματικά και φυσική, μιλάει στο κενό.

Αντίστοιχα, οι δικοί του ανησυχούσαν για εκείνον αφού μέχρι τα 2 δεν είχε μιλήσει, στα 3 του χρόνια συναρμολογούσε πάζλ των 5.000 κομματιών και μέχρι και σήμερα έχει προβλήματα στον ύπνο τη νύχτα, καθώς βλέπει συνεχώς τους αριθμούς στον ύπνο του. Όλα όμως γίνονται για κάποιον σκοπό.

Σήμερα ο 15χρονος, είναι PSI φοιτητής στο Ινστιτούτου Perimeter του Καναδά, με ειδίκευση στην θεωρητική φυσική.

Διαβάστε ακόμα:

Ώστε θες να γίνεις δημιουργική ευφυΐα;

Ανακαλύφθηκε το «άγιο δισκοπότηρο» της αστροφυσικής!

Φτιάξτε γραφένιο με μίξερ στη κουζίνα σας