O μεγαλοεπενδυτής Μπιλ Γκρος αποχωρεί από την Pimco

O μεγαλοεπενδυτής Μπιλ Γκρος αποχωρεί από την Pimco

Θα ενταχθεί στο δυναμικό της Janus Global Unconstrained μετά από «θεμελιώδεις διαφορές» με την πρώην πλέον εταιρεία του.

Ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Μπιλ Γκρος αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Pimco, που πρόσφατα μπλέχτηκε σε περιπέτειες με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και να ενταχθεί στο δυναμικό της Janus Capital Group Inc.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε μια ανακοίνωση που προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, ο Γκρος δήλωσε ότι ανυπομονεί να στρέψει ξανά όλη του την προσοχή στις αγορές σταθερού εισοδήματος και στις επενδύσεις, εγκαταλείποντας πολλά περίπλοκα πράγματα που ακολουθούν την διαχείριση ενός μεγάλου και πολύπλοκου οργανισμού, όπως η Pimco.

«Επέλεξα την Janus για το επόμενο σπίτι μου, εξαιτίας της μακροχρόνιας σχέσης και σεβασμού με τον CEO Dick Weil», τόνισε.

Ο Μπιλ Γκρος ήταν ένας εκ των ιδρυτών της Pimco και επικεφαλής του μεγαλύτερου fund ομολόγων, επιβλέποντας περισσότερα από 1,9 τρισ. δολάρια σε τίτλους. Φαίνεται όμως ότι είχε έρθει σε σύγκρουση με άλλα κορυφαία στελέχη στην εταιρεία για την κατεύθυνση που ακολουθούσε η Pimco

Στο ταμπλό η μετοχή της Janus Capital Group Inc. σημειώνει άλμα 37%, ενώ στον αντίποδα η γερμανική Allianz SE, μητρική της Pimco, χάνει 5,3%.

«Αν και είμαστε ευγνώμονες για την συμβολή του Bill στην οικοδόμηση της εταιρείας και στη δημιουργία αξίας για τους πελάτες της PIMCO, κατά τη διάρκεια του έτους έγινε ολοένα και πιο σαφές ότι η ηγεσία της επιχείρησης και ο Bill είχαν θεμελιώδεις διαφορές σχετικά με το πώς θα συνέχιζε στο μέλλον η Pimco», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Pimco, Douglas Hodge σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η Pimco έχει ένα πλάνο διαδοχής «για να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση», προσθέτει.

ΗΠΑ: Στο «μικροσκόπιο» της κεφαλαιαγοράς η Pimco