Ο “Μίτος της Αριάδνης” θα σας ταξιδέψει…

Ο “Μίτος της Αριάδνης” θα σας ταξιδέψει…

Rouvalis Winery: Νέα σειρά λευκών κρασιών από τον Άγγελο Ρούβαλη.

Η νέα σειρά λευκών κρασιών του Άγγελου Ρούβαλη, “Μίτος της Αριάδνης” είναι το δημιούργημα που ξετυλίγει τα μεγάλα λευκά κρασιά της ορεινής Αιγιάλειας. Τα καινούρια κρασιά που αυτή τη φορά συνδυάζουν ελληνικές με διεθνείς ποικιλίες, φέρνουν στο τραπέζι αρώματα και γεύσεις από το μοναδικό terroir της περιοχής.

Η σειρά ΜΙΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ, αποτελείται από δύο πολύ ιδιαίτερες ετικέτες που προκύπτουν από τον συνδυασμό αγαπημένων οινικών γεύσεων:

− Στην φιάλη με την χρυσή ετικέτα, συναντώνται οι ποικιλίες του Viognier και του ελληνικού Ροδίτη. Το κρασί, αποτελεί μια σύνθεση από τα καλύτερα χαρακτηριστικά των δυο ποικιλιών σε ένα ενιαίο σύνολο – δημιουργώντας ένα κρασί διαμάντι στην παγκοσμιοποιημένη αγορά του κρασιού! Με λευκοκίτρινο χρώμα και σύνθετο άρωμα φρέσκων άγουρων λευκόσαρκων και εξωτικών φρούτων κορυφώνει την γευστική απόλαυση σε όλο το στόμα, αφήνοντας πίσω μια τρισδιάστατη γευστική αίσθηση που κολακεύει υπέροχα· πιάτα πλούσια με λευκό κρέας, ψητά ψάρια, θαλασσινά και ζυμαρικά με φίνες λευκές σάλτσες.

− Το μπλε χρώμα της δεύτερης φιάλης της σειράς ΜΙΤΟΣ της Αριάδνης, σηματοδοτεί την ένωση Sauvignon Blanc με το σπάνιο Ασύρτικο. Στην Αιγιαλεία, το Ασύρτικο εκφράζει την τυπικότητα της ποικιλίας αλλά και το terroir της περιοχής, με την ορυκτότητα και τα εσπεριδοειδή να διακρίνονται στην γεύση του, δίνοντας ένα εκρηκτικά αρωματικό και κομψά γευστικό αποτέλεσμα.

Το καθαρό λευκοκίτρινο χρώμα του και το έντονο, μεθυστικό άρωμά του μαγνητίζουν από το άνοιγμα κιόλας της φιάλης. Αρώματα από πράσινα αμύγδαλα και φρέσκο φιστίκι Αιγίνης εμπλουτίζονται από τα κλασσικά αρώματα του Sauvignon blanc της ορεινής Αιγιαλείας, όπως τα άγουρα εσπεριδοειδή, σπαράγγια, grapefruit και αιχμαλωτίζουν από την πρώτη επαφή με το στόμα. Η μπλε φιάλη συνοδεύει εξαιρετικά, πιάτα με μεγάλα, λιπαρά ψάρια στη σχάρα, οστρακοειδή σε όλες τις γευστικές εκδοχές τους, αρμυρά και λιπαρά τυριά και ψητό ιπτάμενο κυνήγι.

Και τα δυο κρασιά της σειράς “Μίτος της Αριάδνης” ανεβάζουν τον πήχη των οινικών απολαύσεων ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην καθαρότητα των γεύσεων και των αρωμάτων. Η υψηλή ποιότητα των κρασιών είναι ένα μοναδικό αποτέλεσμα που προκύπτει από την βαθιά εμπειρία του οινοποιού, τις υψηλά ποιοτικές πρώτες ύλες, την μοναδικότητα της ελληνικής γης αλλά και την υψηλή αισθητική των ανθρώπων του οινοποιείου.