O Mπουτάρης αποκαλύπτει ποιον θα ψήφιζε για πρόεδρο της ΝΔ

O Mπουτάρης αποκαλύπτει ποιον θα ψήφιζε για πρόεδρο της ΝΔ

«Με έχει ενοχλήσει το γεγονός ότι ο Καραμανλής δουλεύει στο παρασκήνιο, αν δουλεύει».

Την προτίμησή του για τον επόμενο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, τονίζοντας πως αν ψήφιζε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ θα επέλεγε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Θα ψήφιζα Μητσοτάκη, είναι ο πιο σοβαρός, έχει πολιτικό λόγο, αν και κουβαλάει ένα όνομα που είναι δύσκολο. Είναι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει», σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στο Mega.

«Όταν έμαθα ότι θα είναι ανοιχτή η εκλογή στη ΝΔ είπα ότι θα πάω να ψηφίσω κι εγώ. Μιλάω σαν πολίτης, όχι σαν δήμαρχος. Όταν όμως έμαθα ότι πρέπει να κάνεις δήλωση ότι ασπάζεσαι τη ΝΔ, άλλαξα γνώμη», ανέφερε ακόμα, ενώ ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα, σχολίασε: «Είναι πιο δεξιά από δεξιά. Με ενοχλεί αυτό το πράγμα».

Σε ό,τι αφορά το κλίμα στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά και τις χθεσινές δηλώσεις και συνεντεύξεις στενών συνεργατών του Κώστα Καραμανλή με αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα, και αποκαλύψεις για επικοινωνίες του πρωθυπουργού με τον Κώστα Καραμανλή σε κομβικά σημεία της πολιτικής ζωής, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Με έχει ενοχλήσει το γεγονός ότι ο Καραμανλής δουλεύει στο παρασκήνιο, αν δουλεύει. Ήσουν πρωθυπουργός, πρόεδρος της ΝΔ. Έφυγες. Ή όταν φεύγεις κλείνεις το στόμα και δεν μιλάς, όμως χρησιμοποιούν τη σχέση που έχουν μαζί του διάφοροι. Είναι διάχυτη η αίσθηση ότι ο Καραμανλής κινεί τα νήματα. Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά».