Ο Mr. Alibaba έγινε κατά 18 δισ. δολάρια πλουσιότερος

Ο Mr. Alibaba έγινε κατά 18 δισ. δολάρια πλουσιότερος

Η Alibaba του Jack Ma κατέγραψε κέρδη 38% μόλις σε μια μέρα και οι επενδυτές κάνουν «ουρά» για να αγοράσουν μετοχές του κινεζικού κολοσσού.

Η «πρεμιέρα» της Alibaba στο ταμπλό της Wall Street ακολούθησε την αρχική δημόσια προσφορά (IPO), που ξεπέρασε τις προσφάτως αναθεωρημένες προς τα πάνω προβλέψεις.

Συγκεκριμένα, στην τιμή των 92,7 δολαρίων έγινε το ντεμπούτο των μετοχών της Alibaba Group Holdings, αριθμός σημαντικά υψηλότερος από την τιμολόγηση της αρχικής δημόσιας προσφοράς της, των 68 δολ./μετοχή.

Μετά το άνοιγμα, οι μετοχές κινήθηκαν ελαφρώς υψηλότερα. Η Alibaba και μερίδα από τους αρχικούς επενδυτές της, όπως η Yahoo και ο εκτελεστικός της πρόεδρος Jack Ma, πούλησαν 320 εκατ. μετοχές στην τιμή των 68 δολαρίων.

Συνολικά η Alibaba άντλησε 21,8 δισ. δολ. και πλέον κατέχει τα σκήπτρα της μεγαλύτερης IPO στην ιστορία των αμερικανικών εισηγμένων, καθώς το ποσό αυτό μπορεί να αυξηθεί στα 25 δισ. δολ. αν οι ανάδοχοι ασκήσουν ένα option πώλησης περισσότερων μετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι το παγκόσμιο ρεκόρ μέχρι τώρα ήταν τα 22 δισ. δολ. που κατέχει από το 2010 η Agricultural Bank of China.

Έτσι ο Κινέζος επιχειρηματίας, που ίδρυσε την εταιρεία στο διαμέρισμα του στο Hangzhou πριν από 15 χρόνια, μπορεί να υπολογίζει ότι μετά από μια μέρα πορείας στη Wall Street έβαλε στην εταιρεία 18 δισ. δολάρια…

Διαβάστε ακόμη:

Η Alibaba σπάει τα ρεκόρ της Wall Street!

Τα «χρυσά» tips του Κινέζου Μπάφετ