Ο νέος CEO της Coca Cola υπόσχεται λιγότερη ζάχαρη στο δημοφιλέστερο αναψυκτικό του κόσμου

Ο νέος CEO της Coca Cola υπόσχεται λιγότερη ζάχαρη στο δημοφιλέστερο αναψυκτικό του κόσμου

Το μεγάλο στοίχημα του Τζέιμς Κουίνσι είναι η στροφή στα υγιεινά και φυσικά προϊόντα.

Με νέο διευθύνοντα σύμβουλο θα αλλάξει τη χρονιά η Coca-Cola Co, καθώς μετά την αποχώρηση του Μουχτάρ Κεντ τη θέση του αναλαμβάνει ο Τζέιμς Κουίνσι, ο οποίος υπόσχεται αλλαγή πλεύσης της εταιρείας όσον αφορά τη μείωση της ζάχαρης και των θερμίδων στα ποτά της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Κουίνσι από τον Αύγουστο του 2015 εκτελούσε καθήκοντα γενικού διευθυντή στην εταιρεία ενώ έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στις επιχειρήσεις στην Ευρώπη και το Μεξικό. Όσον αφορά τις δικές του πρωτοβουλίες, ο ίδιος εισηγήθηκε την αγορά μικρότερων μπουκαλιών προκειμένου να ενισχυθούν τα κέρδη και τη μείωση της περιεκτικότητας των ποτών σε ζάχαρη και θερμίδες.

Μάλιστα, όπως δήλωσε, προς αυτή την κατεύθυνση θα πορευτεί και μόλις αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στον κολοσσό αναψυκτικών και ποτών, ενώ μεγάλο βάρος θα ρίξει και στην ενίσχυση των αφρωδών ποτών της εταιρείας και άλλων κατηγοριών ποτών και θα συνεχίσει τις καινοτομίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Coca Cola συνεχίζει να καταγράφει το 70% των πωλήσεών της από τα αναψυκτικά, αλλά οι πωλήσεις της έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία τρία χρόνια λόγω του περιορισμού της ζήτησης ζαχαρούχων ποτών, τα οποία ειδικοί και κυβερνήσεις κατηγορούν για τα αυξανόμενα επίπεδα παχυσαρκίας. Για το λόγο αυτό, οι αναλυτές αναφέρουν ότι ο Κουίνσι έχει να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος για την εταιρεία να στραφεί στα πιο υγιεινά και φυσικά προϊόντα. Όπως σημειώνει το Bloomberg, κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Κεντ είχε ξεκινήσει να διαφοροποιεί την Coca Cola με την αγορά της Energy Brands Inc. το 2007.

Σύμφωνα με την Coca-Cola, ο Κεντ συμπληρώνει εννέα χρόνια στην κορυφή της εταιρείας και θα παραμείνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, πόστο που κατέχει από το 2009.