Ο νέος «λύκος της Wall Street» θα είναι γυναίκα

Ο νέος «λύκος της Wall Street» θα είναι γυναίκα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η νέα ταινία του Χόλιγουντ περιγράφει τη ζωή και τα κατορθώματα της Ναόμι Μπίσοπ, της πρώτης γυναίκα τραπεζίτη.

Το Χόλιγουντ μας προσέφερε τον Γκόρντον Γκέκο στην ταινία Wall Street του 1987 και τον Τζόρνταν Μπέλφορτ στο The Wolf of Wall Street το 2013.

Προετοιμαστείτε τώρα να γνωρίσετε τη Ναόμι Μπίσοπ, την πρώτη γυναίκα τραπεζίτη στη Wall Street που πρόκειται να κυκλοφορήσει στη μεγάλη οθόνη. Η Μπίσοπ είναι η πρωταγωνίστρια σε μια νέα ταινία που ονομάζεται Equity που πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος ή στις αρχές του 2016. Πρόκειται για μια ανώτερη επενδυτική τραπεζίτη που προετοιμάζει την είσοδο στο χρηματιστήριο μιας εταιρείας, όπως πραγματοποιήθηκαν οι αρχικές δημόσιες εγγραφές των Facebook και Twitter.

Το σενάριο βασίζεται σε δεκάδες συνεντεύξεις με γυναίκες – και άνδρες – που εργάζονται σε μεγάλες τράπεζες. Η ταινία θα περιλαμβάνει συμφωνίες, διαφθορά και ολίγον σεξισμό.

Ισχυρές Γυναίκες: «Είναι υπέροχο για κάποιον σαν τη Σέριλ Σάντμπεργκ να «θέτει στόχους», αλλά αυτό που διαπίστωσα από τις συνεντεύξεις [με γυναίκες της Wall Street] είναι ότι αν το κάνουν, τότε όλοι τις θεωρούν σκύλες», είπε η παραγωγός Αλίσια Ράινερ.
Η Ράινερ είναι ένα από τα αστέρια της επιτυχημένης σειράς του Netflix «Orange is the New Black». Στην ταινία Equity ένωσε τις δυνάμεις της με την ηθοποιό Σάρα Μεγκαν Τόμας. Είναι η πρώτη ταινία της εταιρείας παραγωγής Broad Street Pictures.
Θεώρησαν ότι ήταν πλέον καιρός να αναδειχθούν και οι γυναίκες της Wall Street- και όχι μόνο οι γραμματείς.

Η νέα Wall Street: Η ταινία καινοτομεί εξετάζοντας τη Wall Streetσήμερα – μετά την οικονομική κρίση και τους νέους κανονισμούς. Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Τζέιμι Ντίμον είχε αναφέρει ότι οι τράπεζες είναι πλέον «υπό διωγμό» με όλους τους νέους κανόνες.

«Υπάρχει ακόμη τόση οργή προς τη Wall Street», λέει η Τόμας.

Οι συνεντεύξεις με ηθοποιούς και δημιουργικές ομάδες για διάφορους ρόλους μπρος και πίσω από τις κάμερες υπήρξε πρόκληση. Πολλοί καλλιτέχνες είπαν στη Ράινερ και την Τόμας «μισώ αυτούς τους ανθρώπους» και αποκάλεσαν τους τραπεζίτες της Wall Street «κακούς». (Ο χαρακτήρας της Ναόμι Μπίσοπ δεν έχει ακόμη ανατεθεί σε κάποιον ηθοποιό).

Το σενάριο της ταινίας Equity είναι γραμμένο υπό μορφή θρίλερ που θα προκαλέσει συζητήσεις με θέμα τους τραπεζίτες, τις γυναίκες, την εξουσία και τις νέες τεχνολογικές ελίτ.

Το ανερχόμενο αστέρι, Μίρα Μένον, έχει υπογράψει συμβόλαιο για να σκηνοθετήσει την ταινία. Αστειεύεται ότι η ίδια δεν έχει ούτε αυτοκίνητο, πόσο μάλλον μετοχές, αλλά έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις περίπλοκες σχέσεις των ανθρώπων που εργάζονται στη Γουόλ Στριτ.

«Η Wall Street κάνει τον κόσμο να γυρίζει», λέει η Τόμας.