Ο νέος μεγάλος στόχος της Hewlett Packard Enterprise και το όραμά της για την ισχυροποίηση του ρόλου της Ελλάδας

Ο νέος μεγάλος στόχος της Hewlett Packard Enterprise και το όραμά της για την ισχυροποίηση του ρόλου της Ελλάδας
H εταιρεία πρόκειται να ρίξει το βάρος της στην εξέλιξη προϊόντων που θα βελτιώσουν την εμπειρία των τουριστών, αλλά θα αυξήσουν και τα έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων.

«Υπάρχουμε για να εξελίσσουμε τον τρόπο που οι άνθρωποι ζουν και δουλεύουν», είναι το μήνυμα της Hewlett Packard Enterprise που συνοδεύει τη βασική στόχευση της εταιρείας, μετά την ολοκλήρωση ενός μεγάλου μετασχηματισμού σε διοικητικό επίπεδο και προϊοντικές λύσεις.

Όπως επισήμανε σε ενημέρωση δημοσιογράφων ο Managing Director της HPE Ελλάδος – Κύπρου, Μιχάλης Κασσιμιώτης, το νέο όραμα της εταιρείας σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο είναι οι δράσεις της να έχουν πραγματικό αντίκτυπο σε όλο το φάσμα της καθημερινότητάς μας.

Αποκάλυψε, μάλιστα, τον επόμενο μεγάλο στόχο της HPE ο οποίος στρέφεται στον χώρου του τουρισμού και του πολιτισμού, για τον οποίο ήδη σε εσωτερικό επίπεδο έχει προχωρήσει μια αναλυτική χαρτογράφηση της εγχώριας ξενοδοχειακής/τουριστικής βιομηχανίας.

Όπως σημείωσε ο Μιχάλης Κασσιμιώτης, η HPE Ελλάδος – Κυπρου έτρεξε το 2018 με ανάπτυξη της τάξης του 30%, ενώ ήδη στο πρώτο εξάμηνο του 2019 σημειώνει διψήφια νούμερα ενίσχυσης των οικονομικών της στοιχείων. Η εταιρεία αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της την περασμένη χρονιά και συνεχίζει να βρίσκεται σε αναζήτηση ταλέντων.

Ένα από τα εργαλεία που προωθεί το ελληνικό γραφείο της πολυεθνικής Hewlett Packard Enterprise για να ενισχύσει την παρουσία της, είναι η δημιουργία κέντρου αριστείας για την ανάπτυξη ηλεκτρονικών εφαρμογών βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς που θα απευθύνεται στη νότια Ευρώπη.

Όπως είπε ο Μιχάλης Κασσιμιώτης, η χώρα μας ως ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς θα μπορούσε να αποτελέσει το κέντρο για την εξέλιξη προϊόντων που θα βελτιώσουν την εμπειρία των τουριστών, αλλά θα αυξήσουν και τα έσοδα των τουριστικών επιχειρήσεων.

Στόχος των νέων εφαρμογών δεν είναι μόνο οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες αλλά και μικρότερες επιχειρήσεις και συγκεκριμένα οι 2.000 περίπου ξενοδοχειακές μονάδες τεσσάρων και πέντε αστέρων που λειτουργούν στη χώρα μας.