Ο νέος Super Mario πουλάει «σαν τρελός»

Ο νέος Super Mario πουλάει «σαν τρελός»
A woman walks past a figure of "Mario", a character in Nintendo's "Mario Bros." video games, at a Nintendo centre in Tokyo July 29, 2015. Nintendo Co reported a surprise first-quarter operating profit, helped by a weaker yen and strong sales of its "amiibo" figurines which are sold as accessories to their popular games. REUTERS/Thomas Peter - RTX1M7PB

Ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο οι πωλήσεις του παιχνιδιού της Nintendo.

Η νέα έκδοση του Super Mario μοιάζει ασυνήθιστη στα μάτια όσων γνωρίζουν από παλιά τον μεγαλύτερο ήρωα της Nintendo. Κι όμως αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα την τεράστια επιτυχία του, ξεπερνώντας ήδη το ένα εκατομμύριο πωλήσεις.

Πρόκειται για το Super Mario Maker για το Wii U, στο οποίο οι παίκτες φτιάχνουν τα δικά τους επίπεδα του πασίγνωστου υδραυλικού και τα μοιράζονται με τους υπόλοιπους στο ίντερνετ.

Από τις 11 Σεπτεμβρίου ένα εκατομμύριο «χαρούμενοι προγραμματιστές», όπως θέλει να τους ονομάζει η Nintendo, δημιούργησαν συνολικά 2,2 εκατ. επίπεδα Super Mario τα οποία έχουν ήδη παιχτεί 75 εκατ. φορές.

«Το παιχνίδι ξεκλείδωσε τη φαντασία όλων των παιχτών κάθε ηλικίας», δήλωσε ο COO της Nintendo America.

Στο Super Mario Maker ο χρήστης μπορεί να σχεδιάσει επίπεδα σε τέσσερα διαφορετικά στυλ Super Mario, τα οποία πρέπει να παίξει και μετά να ανεβάσει στο διαδίκτυο για να τα χρησιμοποιήσουν κι άλλοι. Μια σκέψη η οποία στην αρχή δεν έδειχνε ότι θα πάει ψηλά, αλλά το αποτέλεσμα δείχνει το αντίθετο.

Αυτό όμως είναι και το γοητευτικό της υπόθεσης, καθώς η μετάβαση στη νέα γενιά παιχνιδιών Super Mario κάνει την εποχή που η πρώτη έκδοση του παιχνιδιού είχε σχεδιαστεί στο χέρι, να μοιάζει πολύ μακρινή.