Ο Ντέιβιντ Λιντς λέει ένα διαφορετικό δελτίου καιρού. Και δεν πρέπει να το χάσετε

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο σκηνοθέτης μετέδωσε ένα ανορθόδοξο «Δελτίου Καιρού» μέσω του λογαριασμού David Lynch Theater στο YouTube.

Δύο μήνες τώρα σε εκούσια καραντίνα λόγω της πανδημίας και πολλοί έχουν καταφύγει σε καινούργια χόμπι για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη κατάθλιψη. Ο David Lynch δεν διαφέρει. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να φιλοτεχνεί στο εργαστήριό του μικρά φωτιστικά για να περάσει την ώρα του. Ζωγράφιζε και έκανε διαλογισμό, επίσης. Έστρεψε, όμως και πάλι το ενδιαφέρον του στον καιρό και, πριν λίγες μέρες, μετέδωσε ένα ανορθόδοξο «Δελτίου Καιρού» μέσω του λογαριασμού David Lynch Theater στο YouTube.

Σε ένα 30 δευτερολέπτων βιντεοκλίπ, ο σκηνοθέτης του «Blue Velvet» και του «Mulholland Drive» παρατήρησε από το γραφείο του -γεμάτο στα γυαλιά πρεσβυωπίας για διάβασμα, σωληνάρια ακουαρέλας και λαμπτήρες- ότι «σαν να έχει λίγη συννεφιά στο Λος Άντζελες, λίγη ομίχλη σήμερα το πρωί. 64 βαθμοί Φαρενάιτ, γύρω στους 17 Κελσίου». Και πρόσθεσε: «Όλο αυτό θα διαλυθεί πολύ σύντομα και θα έχουμε λιακάδα και 70 βαθμούς. Να έχετε καλή μέρα!»

Η εκπομπή αυτή, η πρώτη του εδώ και μια δεκαετία, σηματοδοτεί την αναγέννηση της σειράς δελτίων καιρού του Lynch, που είχε εγκαινιάσει στα μέσα της δεκαετίας του 2000 με παρόμοιου ύφους προγνώσεις του καιρού στο Λος Άντζελες. Σε ένα από αυτά, είχε περιγράψει μια «απαλή χρυσή λιακάδα» στην πόλη της Καλιφόρνιας, σε μιαν άλλη είχε εμφανιστεί η μούσα του, η Laura Dern (η Αμερικανή ηθοποιός, σκηνοθέτρια και κινηματογραφική παραγωγός).

Σχετικά άρθρα