Ο Ντόναλντ Τραμπ πίστευε ότι η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα θα σήμαινε «το τέλος της προεδρίας του»

Ο Ντόναλντ Τραμπ πίστευε ότι η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα θα σήμαινε «το τέλος της προεδρίας του»
epa07413910 US President Donald J. Trump delivers remarks at an event for the National Association of Attorneys General, in the State Dining Room of the White House in Washington, DC, USA, 04 March 2019. Trump used the opportunity to discuss crime, saying the nation needed to 'secure the southern border'. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πίστευε ότι ο διορισμός του ειδικού εισαγγελέα που θα αναλάμβανε την ομοσπονδιακή έρευνα για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές του 2016 θα σήμαινε «το τέλος της προεδρίας του», σύμφωνα με την έκθεση του Ρόμπερτ Μάλερ.

Ολόκληρη η έκθεση, εκτός από τα σημεία που είναι εμπιστευτικά, ήρθε νωρίτερα σήμερα στην δημοσιότητα από τον Αμερικανό υπουργό Δικαιοσύνης, Γουίλιαμ Μπαρ.

Όταν ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς ενημέρωσε τον Τραμπ για τον διορισμό του Μάλερ, τον Μάιο του 2017, ο πρόεδρος έγειρε πίσω στην καρέκλα του και είπε: «Ο Θεέ μου. Αυτό είναι φριχτό. Είναι το τέλος της προεδρίας μου. Την έχω άσχημα».

Στη συνέχεια, ο Τραμπ ρώτησε τον Σέσιονς, τον οποίο επέκρινε για μήνες επειδή είχε αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα: «Πώς το επέτρεψες να γίνει αυτό, Τζεφ» και σχολίασε ότι ο υπουργός τον απογοήτευσε.

Ο Σέσιονς, ο οποίος παραιτήθηκε τελικά τον περασμένο Νοέμβριο, θυμάται ότι ο Τραμπ του είπε: «Υποτίθεται ότι θα με προστάτευες» ή κάτι παρόμοιο.

«Όλοι λένε ότι αν εμπλακεί ένας από αυτούς τους ανεξάρτητους ερευνητές, καταστρέφεται η προεδρία σου. Θα χρειαστούν χρόνια και χρόνια και δεν θα είμαι σε θέση να κάνω τίποτα. Είναι το χειρότερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ», φέρεται να είπε ο Ταρμπ, σύμφωνα με την έκθεση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ