Ο ΟΛΠ συμμετέχει για πρώτη φορά στην Cruise Shipping Asia Pacific

REUTERS

Οι προοπτικές και η ελκυστικότητα της κρουαζιέρας στην Μεσόγειο, στην έκθεση της Σιγκαπούρης.

Η MedCruise (η Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου) και, μέσω αυτής, ο ΟΛΠ ΑΕ συμμετέχει φέτος, για πρώτη φορά, στην έκθεση Cruise Shipping Asia Pacific, η οποία διοργανώνεται στη Σιγκαπούρη, από τις 8 έως τις 10 Οκτωβρίου 2013.

Ο πρόεδρος της MedCruise και Γενικός Διευθυντής του ΟΛΠ, Σταύρος Χατζάκος, καθώς και ο γενικός γραμματέας της MedCruise, Θάνος Πάλλης, οι οποίοι ηγούνται 12μελούς αντιπροσωπείας της ΜedCruise από πέντε χώρες (Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Σλοβενία, Ελλάδα), θα εκπροσωπήσουν την Ένωση στο συνέδριο που οργανώνεται, στο πλαίσιο της εν λόγω έκθεσης με συμμετέχοντες συνέδρους από σημαντικό αριθμό χώρων της Άπω Ανατολής.

Διαβάστε ακόμη: H πρώτη διεθνής κινεζική κρουαζιέρα πιάνει (και) Ελλάδα

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΛΠ, κ. Χατζάκος, έχει προσκληθεί να παρουσιάσει και τις προοπτικές και την ελκυστικότητα της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο στο ειδικό σεμινάριο εκπαίδευσης ταξιδιωτικών πρακτόρων από την Ασία. Με δεδομένη την ευρύτατη συμμετοχή εκπροσώπων κινέζικων ταξιδιωτικών πρακτορείων, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα διανεμηθεί ειδικό ενημερωτικό υλικό για την κρουαζιέρα στο μεσογειακό χώρο στα κινέζικα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη δράση της ΜedCruise στην Ασία, η οποία εντάσσεται στη στρατηγική επικοινωνίας με τους επαγγελματίες της αγοράς κρουαζιέρας στις χώρες που εμφανίζουν ιδιαίτερη δυναμική ως ‘νέες πηγές’ επιβατών κρουαζιέρας, με το στόχο της αύξησης του αριθμού των επιβατών στη Μεσόγειο να αποτελεί προοπτική με πολλαπλά οφέλη για τους ελληνικούς λιμένες και την εθνική οικονομία.

Διαβάστε ακόμη: Αντιπροσωπεία του Λιμένα του Τιαντζίν, της Κίνας επισκέφθηκε τον ΟΛΠ ΑΕ

Κατά την πρώτη μέρα της τετραήμερης επίσκεψης τους, οι εκπρόσωποι της MedCruise είχαν ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους του Marina Bay Cruise Τerminal της Σιγκαπούρης, έναν από τους πλέον σύγχρονους τερματικούς σταθμούς κρουαζιέρας στον κόσμο, ο οποίος τέθηκε σε πλήρη λειτουργία, το 2012 και στη διαχείρισή του, μέσω σύμβασης παραχώρησης, συμμετέχει με σημαντικό ποσοστό και η λιμενική αρχή (port authority) του λιμένα της Βαρκελώνης.

Το άνοιγμα συνεργασιών σε θέματα και λιμάνια κρουαζιέρας της Άπω Ανατολής και, ιδιαίτερα, της Κίνας, ενισχύθηκε, μετά τις επισκέψεις επιτελικών στελεχών στον ΟΛΠ ΑΕ των λιμένων Σαγκάης και Τιαντζίν, τα οποία, μαζί με το Χονγκ- Κονγκ, αποτελούν τα τρία μεγαλύτερα λιμάνια της Κίνας. Η διασύνδεση αυτή θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές, ιδιαίτερα την κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, αφού το ρεύμα Γιαπωνέζων και Κινέζων προς τη χώρα μας βαίνει συνεχώς αυξανόμενο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ