Ο ΟΠΑΠ σταθερά δίπλα στην ελληνική κοινωνία

Ο ΟΠΑΠ σταθερά δίπλα στην ελληνική κοινωνία
Κάθε χρόνο μέσα από τα Ευχοστολίδια πραγματοποιούνται χιλιάδες παιδικές ευχές.
Υλοποιεί αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε υγεία, απασχόληση και αθλητισμό, με επίκεντρο τη νέα γενιά.

Το µεγάλο έργο της ανακαίνισης των παιδιατρικών νοσοκοµείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» είναι η σηµαντικότερη επένδυση του ΟΠΑΠ στον τοµέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας. Η συνεισφορά του, όµως, στην κοινωνία δεν σταµατά εκεί. Στηρίζει την µικροµεσαία επιχειρηµατικότητα µε το πρόγραµµα ΟΠΑΠ Forward,  ενισχύει τον παιδικό αθλητισµό µέσα από τις Αθλητικές Ακαδηµίες ΟΠΑΠ και υλοποιεί δράσεις για χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη.

Επιπλέον, εν µέσω της πανδηµίας Covid-19, ο ΟΠΑΠ απέδειξε ότι διαθέτει και ισχυρά αντανακλαστικά. Ανταποκρίθηκε άµεσα στις έκτακτες ανάγκες και από την πρώτη στιγµή έσπευσε να ενισχύει το σύστηµα δηµόσιας υγείας και τις αρµόδιες υγειονοµικές αρχές.

Στην τελική ευθεία η ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων

Πριν από µερικές εβδοµάδες, ο ΟΠΑΠ παρέδωσε δύο νέα σηµαντικά έργα στα δύο παιδιατρικά νοσοκοµεία της Αθήνας, στο πλαίσιο της ολικής ανακαίνισης που υλοποιεί από το 2014. Συγκεκριµένα, στο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» παραδόθηκε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Νεογνών, στον 5ο και 6ο όροφο του νοσοκοµείου, συνολικής έκτασης 640 τ.µ. και χωρητικότητας 25 θερµοκοιτίδων. Επίσης, στο νοσοκοµείο «Η Αγία Σοφία» εγκαινιάστηκε η Ουρολογική – Πλαστική Χειρουργική Μονάδα, η οποία βρίσκεται στον 1ο όροφο και έχει συνολική έκταση 550 τ.µ. και δυναµικότητα 18 κλινών.

Η ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκοµείων από τον ΟΠΑΠ είναι µια ουσιαστική επένδυση, η οποία συµβάλλει στην αναβάθµιση της δηµόσιας  υγείας και στην παροχή υψηλού επιπέδου νοσηλείας σε χιλιάδες παιδιά.

Μέχρι σήµερα έχει ολοκληρωθεί πάνω από του 85% έργου και τα δύο παιδιατρικά νοσοκοµεία έχουν αλλάξει ριζικά. Συνολικά έχουν αναµορφωθεί 13.910 τ.µ. και έχουν παραδοθεί 28 έργα ανακαίνισης, µεταξύ των οποίων 21 νοσηλευτικές µονάδες, κεντρικές είσοδοι, αίθουσες αναµονής και κλιµακοστάσια.

Η ανακαίνιση των νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» είναι η σημαντικότερη επένδυση του ΟΠΑΠ στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας.
Η ανακαίνιση των νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» είναι η σημαντικότερη επένδυση του ΟΠΑΠ στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας.
Η ανακαίνιση των νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» είναι η σημαντικότερη επένδυση του ΟΠΑΠ στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας.
Η ανακαίνιση των νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» είναι η σημαντικότερη επένδυση του ΟΠΑΠ στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Δυναμικά παρών στη μάχη κατά της πανδημίας

 Σηµαντική ήταν η συνεισφορά του ΟΠΑΠ στο σύστηµα υγείας και την κρίσιµη περίοδο της πανδηµίας Covid-19. Πραγµατοποίησε δωρεά υλικού και εξοπλισµού για την κάλυψη άµεσων και πιεστικών αναγκών των υγειονοµικών αρχών και νοσοκοµειακών µονάδων.

Συγκεκριµένα, ο ΟΠΑΠ πρόσφερε εκατοντάδες χιλιάδες γάντια και προστατευτικές µάσκες σε φορείς κοινωνικής πρόνοιας για ηλικιωµένους σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον, πρόσφερε στο «Ιπποκράτειο» νοσοκοµείο Θεσσαλονίκης εξοπλισµό για θεραπευτικές και διαγνωστικές παρεµβάσεις στο θάλαµο νοσηλείας ασθενών µε λοίµωξη Covid-19, καθώς και υγειονοµικό υλικό στο Δήµο και τη Γενική Αστυνοµική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Τόνωση επιχειρηματικότητας και απασχόλησης

Σαράντα δυναµικές µικροµεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σήµερα υπό τη σκέπη του προγράµµατος ΟΠΑΠ Forward, το οποίο τους προσφέρει εργαλεία και δυνατότητες να αναπτυχθούν και να δηµιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Το πρόγραµµα του ΟΠΑΠ για τη στήριξη της επιχειρηµατικότητας και απασχόλησης ξεκίνησε το 2016. Οι 19 εταιρείες που εντάχθηκαν στον πρώτο κύκλο του ΟΠΑΠ Forward έχουν αποφοιτήσει επιτυχώς.

Μέχρι σήµερα, οι συµµετέχουσες µικροµεσαίες επιχειρήσεις έχουν κατορθώσει να δηµιουργήσουν 1.590 νέες θέσεις εργασίας, αύξησαν τον κύκλο εργασιών τους κατά 112 εκατ. ευρώ, ενώ υποστηρίζουν 10.700 νέες έµµεσες θέσεις απασχόλησης. Μάλιστα, πολλές από αυτές επεκτάθηκαν εκτός των ελληνικών συνόρων και σήµερα έχουν δυναµική παρουσία σε ξένες αγορές.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στο OΠΑΠ Forward αύξησαν τον κύκλο εργασιών τους κατά 112 εκατ. ευρώ και δημιούργησαν 1.590 νέες θέσεις εργασίας. 

 

Επένδυση στο μέλλον του αθλητισμού

Ο  ΟΠΑΠ είναι δυναµικά παρών και στον τοµέα του παιδικού αθλητισµού µέσα από τις Αθλητικές Ακαδηµίες ΟΠΑΠ. Πρόκειται για ένα καινοτόµο πρόγραµµα, το οποίο στηρίζει 18.000 παιδιά από 178 ερασιτεχνικές ακαδηµίες ποδοσφαίρου και µπάσκετ από όλη την Ελλάδα. Τα παιδιά του προγράµµατος λαµβάνουν προπονητικές κατευθύνσεις µε βάση τα διεθνή πρότυπα, επιστηµονική υποστήριξη από ειδικευµένους παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους, αθλητικό υλικό και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Επιπλέον, οι Αθλητικές Ακαδηµίες ΟΠΑΠ διαθέτουν την πρωτοποριακή πλατφόρµα Sports Academies Online, µέσω τη οποίας οι µικροί αθλητές, οι γονείς και οι προπονητές τους έχουν πρόσβαση σε επιστηµονικό υλικό για θέµατα διατροφής και ψυχολογίας.

Μια αγκαλιά για τα παιδιά

Από το 2014, ο ΟΠΑΠ κάθε Χριστούγεννα µοιράζει χιλιάδες χαµόγελα σε παιδιά που έχουν ανάγκη, µέσα από τη δράση Ευχοστολίδια. Χάρη σε αυτή την πρωτοβουλία µέχρι σήµερα έχουν γίνει πραγµατικότητα 37.353 ευχές παιδιών από διάφορα ιδρύµατα και σωµατεία. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ έχει υλοποιήσει 42 έργα υποδοµής και υποστήριξης στους συµµετέχοντες φορείς, βελτιώνοντας ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των παιδιών.