Ο ΟΤΕ TV φέρνει στις οθόνες μας το Downton Abbey

Ο ΟΤΕ TV φέρνει στις οθόνες μας το Downton Abbey

Οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV θα απολαμβάνουν αποκλειστικά την πολυβραβευμένη σειρά.

Την πολυβραβευμένη σειρά της NBCUniversal Downton Abbey θα προβάλει σε υψηλή ευκρίνεια ο OTE TV, έχοντας εξασφαλίσει αποκλειστικά για τους συνδρομητές του τον 4ο κύκλο της σειράς, αλλά και τον 5ο κύκλο, η παραγωγή του οποίου θα ξεκινήσει στη Μ. Βρετανία το 2014.

Οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV θα παρακολουθήσουν τους τρεις πρώτους κύκλους της κορυφαίας σειράς, από τις 21 Νοεμβρίου και κάθε βράδυ, στο OTE CINEMA 1HD, ενώ ο 4ος κύκλος θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Δεκεμβρίου στο ίδιο κανάλι.

Διαβάστε ακόμη: OTE: Αύξηση κερδών και μείωση δανεισμού στο γ΄τρίμηνο του 2013

Δέκα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις για τη σειρά:

  1. Τα γυρίσματα του Downton Abbey πραγματοποιούνται στο κάστρο Highclere, στο Hampshire, σε μία περιοχή 1.000 εκταρίων και είναι ιδιοκτησία της οικογένειας Carnarvon από τα τέλη του 17ου αιώνα.
  2. Το κάστρο δέχεται επισκέπτες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το εισιτήριο στοιχίζει 27 λίρες.
  3. Όλα τα γυρίσματα του Downton Abbey πραγματοποιούνται στο κάστρο Highclere, εκτός από εκείνα της κουζίνας και των εγκαταστάσεων των υπηρετών, που γίνονται σε στούντιο στο Λονδίνο.
  4. Το κάστρο Highclere έχει επίσης ‘πρωταγωνιστήσει’ στις ταινίες «The Four Feathers» με τον Heath Ledger και το «Eyes Wide Shut» του Stanley Kubrick.
  5. Ο Andrew Lloyd Webber προσπάθησε να αγοράσει το κάστρο Highclere, για να στεγάσει τη συλλογή του με έργα τέχνης (και δεν τα κατάφερε).
  6. Η γκαρνταρόμπα της Lady Violet (Maggie Smith) είναι εμπνευσμένη από τις εμφανίσεις της βασίλισσας Αλεξάνδρας, μητέρας του βασιλιά Γεωργίου του 5ου.
  7. Σύμφωνα με το βιβλίο «The World of Downton Abbey» της Jessica Fellowes, ανιψιάς του δημιουργού της σειράς, η παραγωγή κάθε επεισοδίου του Downton Abbey κοστίζει κατά μέσο όρο 1 εκατ. λίρες.
  8. Το 2012, το Downton Abbey αναδείχθηκε στη βρετανική σειρά που απέσπασε τις  περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία των Emmy®, με 16 υποψηφιότητες. Κέρδισε 6 βραβεία, ενώ συνολικά μετράει 27 υποψηφιότητες Emmy.
  9. Πολλές διάσημες γυναίκες έχουν δηλώσει fans της σειράς, όπως η Katy Perry και Nicola Roberts, αλλά και άντρες, όπως ο Rod Stewart, ο Gary Oldman, που δεν χάνει επεισόδιο και ο Harrison Ford, που έχει ζητήσει από τον Fellowes να του δώσει cameo εμφάνιση.
  10. Το Google δίνει 17.900.000 αποτελέσματα για την αναζήτηση του «Downton Abbey» και 395.000 αποτελέσματα για το «Downtown Abbey».