Ο Ούγγρος πρωθυπουργός λέει “όχι” σε περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός λέει “όχι” σε περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας
epa07451466 Hungarian Prime Minister Viktor Orban gives a press conference at the end of the European People's Party (EPP) Political Assembly at the European Parliament in Brussels, Belgium, 20 March 2019. The Fidesz party of Hungarian Prime Minister Viktor Orban has been temporary suspended by EPP. EPA/STEPHANIE LECOCQ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στενός συνεργάτης του Ούγγρου πρωθυπουργού είχε δηλώσει ότι αντί για κυρώσεις η ΕΕ να πιέσει για εκεχειρία και έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η Ουγγαρία δεν υποστηρίζει την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καθώς πιστεύει ότι δεν θα βοηθήσουν στην ειρήνη στην Ουκρανία και στην περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη, ανέφερε σε ανάρτησή του ο Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία συνεχίζεται την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

«Χρειάζεται ειρήνη τώρα, όχι νέες κυρώσεις, γιατί το μόνο αντίδοτο στον πληθωρισμό του πολέμου είναι η ειρήνη. Λέμε ναι στον κόσμο και λέμε όχι σε περαιτέρω κυρώσεις», είπε ο κ. Όρμπαν σε μήνυμά του που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο Facebook.

Την Πέμπτη στενός συνεργάτης του Ούγγρου πρωθυπουργού είχε δηλώσει ότι αντί για κυρώσεις η ΕΕ να πιέσει για εκεχειρία και έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Την Παρασκευή, δεύτερη και τελευταία ημέρα της συνόδου, οι συμμετέχοντες σχεδιάζουν να συζητήσουν τη χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των συνεπειών των κυρώσεων, των προβλημάτων με τον ενεργειακό εφοδιασμό και της συγκράτησης του πληθωρισμού.