Ο «παγκόσμιος πόλεμος του κρέατος» μόλις ξεκίνησε

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου, η βιομηχανία του κρέατος περνά στην αντεπίθεση.

Ως «δραματοποιημένη» και «αιτία πρόκλησης πανικού» χαρακτήρισε το Ινστιτούτο Κρέατος Βορείου Αμερικής την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην οποία αναφέρεται ότι τα σκευάσματα κόκκινου κρέατος και κυρίως τα αλλαντικά πιθανότατα προκαλούν καρκίνο.

Το Ινστιτούτο αναφέρει συγκεκριμένα ότι οι αναφορές για καρκίνο «ανατρέπουν μια σειρά από έρευνες και μελέτες οι οποίες δεν συνδέουν επ’ ουδενί τον καρκίνο με το κόκκινο κρέας».

Η αμερικανική Εθνική Ένωση Μοσχαρίσιου Κρέατος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παραθέτει τα λόγια πολλών επιστημόνων αναφέροντας ότι ο καρκίνος αποτελεί μια πολυσύνθετη ασθένεια η οποία δεν μπορεί να συνδεθεί μόνο με έναν παράγοντα, όπως το κόκκινο κρέας.

Η εταιρεία Hormel, μια από τις μεγαλύτερες του χώρου στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι στη μελέτη του ΠΟΥ δεν αναφέρονται πουθενά οι θρεπτικές ιδιότητες του κρέατος, σημειώνοντας ότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος της δίαιτας των ανθρώπων.

Ο ΠΟΥ από την πλευρά του ανέφερε ότι το κόκκινο κρέας εξακολουθεί να έχει συγκεκριμένες «θρεπτικές αξίες», αλλά υπογράμμισε ότι τα ευρήματά του είναι πολύ σημαντικά για την παγκόσμια υγεία καθώς η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος είναι εξαιρετικά διαδεδομένη.

Σχετικά άρθρα