O Πάνος Ξενοκώστας στην Ημέρα Επιχειρηματικότητας του Ιδρύματος Ωνάση

O Πάνος Ξενοκώστας στην  Ημέρα Επιχειρηματικότητας του Ιδρύματος Ωνάση

Ο κ. Ξενοκώστας μοιράστηκε με το κοινό τις βασικές ανησυχίες αλλά και τα ερωτήματα με τα οποία ο ίδιος ήρθε αντιμέτωπος στην αρχή κάθε νέας επενδυτικής κίνησης.

Ο Πάνος Ξενοκώστας, Ιδρυτής & Επικεφαλής του Ομίλου ONEX Technologies, ήταν επίσημος ομιλητής της Ημερίδας “Alexander Onassis Entrepreneurship Day”, με θέμα «Scale up: Το επόμενο βήμα μιας Start-up επιχείρησης».

«Αξιοποιήστε τη ‘φλόγα’ που έχετε μέσα σας και ξεκινήστε κάτι που θα αλλάξει τον κόσμο σας και κατ’ επέκταση τον υπόλοιπο κόσμο και δώστε την ευκαιρία σε ανθρώπους που το αξίζουν να εξελιχτούν μαζί σας», με αυτά λόγια ο Πάνος Ξενοκώστας ενέπνευσε το κοινό στην έναρξη της ομιλίας του και συνέχισε: «…η αρχή της δημιουργίας είναι η στιγμή που θα αψηφήσετε τους νόμους της κοινής λογικής και της κοινωνικής προέλευσης, κάντε τη δική σας επανάσταση μέσα από τη δημιουργία».

Βραβευμένος δύο φορές ως ένας από τους 10 καλύτερους Ευρωπαίους επιχειρηματίες στο διεθνή διαγωνισμό των European Business Awards, και κάτοχος του βραβείου «Καινοτομίας & Δημιουργικής Επιχειρηματικότητας 2014» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ο Πάνος Ξενοκώστας, διαθέτοντας εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία σε θέματα start-up και έχοντας στο ενεργητικό του τη δημιουργία καινοτόμων και υψηλού ρίσκου εταιρειών, μοιράστηκε με το κοινό τις βασικές ανησυχίες αλλά και τα ερωτήματα με τα οποία ο ίδιος ήρθε αντιμέτωπος στην αρχή κάθε νέας επενδυτικής κίνησης και επιχειρηματικής του προσπάθειας.

«Έμαθα να σηκώνομαι κάθε φορά που έπεφτα, ποτέ όμως δεν άφησα το φόβο της αποτυχίας να με νικήσει. Βρείτε ικανούς ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο όνειρο με εσάς και φτιάξτε μια δυνατή ομάδα, βρείτε ποιο είναι το δικό σας ‘αστέρι’ που θα σας απογειώσει. Πορεύομαι έχοντας συνειδητοποιήσει ότι στο επιχειρείν δεν υπάρχουν θαύματα, υπάρχουν όμως άνθρωποι που θα σε αγκαλιάσουν βλέποντας να έχεις κάνει πράξη τις ιδέες σου και να αλλάζεις τον κόσμο μέσα από τα έργα σου».

Αναφερόμενος στους εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης μιας επιχειρηματικής ιδέας και στο πώς θα κερδίσεις έναν επενδυτή τόνισε: «Η πιο σημαντική στιγμή για κάθε επιχειρηματία είναι η πρώτη πώληση, γιατί σημαίνει πως αυτό που έχει το θέλει ο κόσμος» και πρόσθεσε: «Ένας επενδυτής θέλει να ακούσει πειστικές και απτές απαντήσεις στα ερωτήματα του, θέλει να του δείξεις μια επιτυχημένη ιστορία που έχεις ήδη κάνει, αλλά κυρίως περιμένει να ακούσει τι ακριβώς θέλεις και τι θα κάνεις με αυτό που ζητάς, αρκεί να μπορείς να αποδείξεις ότι είσαι ικανός να κάνεις την ιδέα σου πράξη. Στην επιχειρηματική ζωή μην περιμένεις να σου έρθει η ρέντα, σημασία έχει να παίζεις καλά το άσχημο χαρτί».

Κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε: «Τα μεγαλύτερα επιτεύγματα έγιναν από ανθρώπους που ξεκίνησαν από το τίποτα! Αξιοποιήστε τη γνώση από το σχολείο μέσα στη δουλειά, αυξάνοντας την αξία της. Μην παραδίνεστε με την πρώτη αναποδιά και μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια, το όνειρο και το όραμα σας».

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου 2015 στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, προσφέροντας ανεκτίμητη γνώση στο κοινό μέσα από εμπνευσμένες ομιλίες καταξιωμένων προσωπικοτήτων στο χώρο στον επιχειρήσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.