Ο Παύλος Ραβάνης επανεξελέγη πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας

Ο Παύλος Ραβάνης επανεξελέγη πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας

Να συνεχίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να είναι βασικός παίκτης στην επανεκκίνηση του παραγωγικού μηχανισμού της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΒΕΑ.

Ο συνδυασμός «Βιοτεχνική Ανάπτυξη – Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Παύλο Ραβάνη, αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Ο συνδυασμός κατέλαβε ποσοστό 95% και 48 από τις 51 έδρες. (44 στοτΤμήμα Βιοτεχνών – 4 στο τμήμα Υπηρεσιών). Ο δεύτερος συνδυασμός «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση» με επικεφαλής το Γεώργιο Σιγάλα, συγκέντρωσε ποσοστό 5% και κατέλαβε 3 έδρες (2 στο τμήμα Βιοτεχνών – 1 στο τμήμα Υπηρεσιών).

Στα ψηφοδέλτια, συμμετείχαν συνολικά, 119 υποψήφιοι. Πρώτος σύμβουλος σε σταυρούς, για τρίτη συνεχή θητεία, επανεξελέγη από τον επιτυχόντα Συνδυασμό, ο Βασίλης Λιαμέτης, ο οποίος εκτελούσε χρέη γενικού γραμματέα στο απερχόμενο συμβούλιο και ακολουθούν επίσης από το προηγούμενο συμβούλιο, ο Ευάγγελος Ρήνας, (προηγούμενος οικονομικός επόπτης), οι: Γεώργιος Καραμπίνας και Γεώργιος Δούκας (μέλη του προηγούμενου ΔΣ) και ο Κωνσταντίνος Δαμίγος (ο προηγούμενος Β΄ αντιπρόεδρος).

Μετά τις εκλογές, ο επανεκλεγείς σε τρίτη θητεία, πρόεδρος του επιμελητηρίου, Παύλος Ραβάνης, δήλωσε: «Στόχος της νέας διοίκησης του επιμελητηρίου, είναι να συνεχίσει σταθερά, να εκπροσωπεί το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των κλάδων που το συνθέτουν και παράλληλα να συνεχίσει να διεκδικεί, με θέσεις και παρεμβάσεις, στα έντονα και πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξασφαλίζοντας προοπτικές ανάπτυξης. Η βιοτεχνία, οι μικρές επιχειρήσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι, είναι και πρέπει να συνεχίσουν να είναι, “ο βασικός παίκτης” στην επανεκκίνηση του παραγωγικού μηχανισμού της χώρας. Να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις, στο δικό τους ανθρώπινο δυναμικό και να παράξουν ξανά, πλούτο για την ελληνική κοινωνία, καλύπτοντας τα κενά που προκάλεσε η πολύχρονη κρίση».

Ο Βασίλης Λιαμέτης, δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια από τη θέση που θα κατέχει, για την υποστήριξη και προώθηση στην Πολιτεία, των θέσεων και προτάσεων των κλάδων που δοκιμάζονται σκληρά, στην παρούσα οικονομική πραγματικότητα της χώρας και ότι θα θέσει την πολύχρονη εμπειρία και γνώση του από τον επιμελητηριακό χώρο, στην υπηρεσία των μελών του ΒΕΑ.