Ο PewDiePie γίνεται ο πρώτος YouTuber που φτάνει τους 100 εκατ. συνδρομητές

Ο PewDiePie γίνεται ο πρώτος YouTuber που φτάνει τους 100 εκατ. συνδρομητές
Photo:
Μάλιστα, το YouTube δημιούργησε ένα βίντεο όπου συνόψιζε την καριέρα του.

Ο Felix «PewDiePie» Kjellberg έχει ξεπεράσει τους 100 εκατ. συνδρομητές στο YouTube και έγινε ο πρώτος YouTuber που κατάφερε κάτι τέτοιο. Ο Kjellberg είναι ένας από τους πιο πετυχημένους δημιουργούς στην ιστορία της πλατφόρμας, διαμορφώνοντας το τι συμβαίνει στην ιστοσελίδα και επεκτείνοντας την δραστηριότητά του με συμφωνίες για βιβλία, εμφανίσεις σε talk show και διαφημιστικές συμφωνίες με μεγάλες εταιρείες.

Το ορόσημο του αριθμού των συνδρομητών έφτασε σχεδόν εννιά χρόνια από τη δημοσιοποίηση του πρώτου βίντεο του Kjellberg.

Αν και το να έχει κανείς 100 εκατ. συνδρομητές δεν σημαίνει ότι έχει 100 εκατ. θεατές να συντονίζονται σε κάθε βίντεο, ο Kjellberg έχει αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα ακροατήρια στο YouTube, και οι επιλογές που κάνει διαμορφώνουν άμεσα το τι συμβαίνει στην πλατφόρμα. Για παράδειγμα, όταν, σχεδόν πριν μια δεκαετία, ξεκίνησε το κανάλι του, έφερε την επανάσταση στο gaming στο YouTube.

Ο Kjellberg χαρακτήρισε το εν λόγω ορόσημο ως ένα «εξωπραγματικό επίτευγμα» σε tweet του το πρωί της Δευτέρας. «Δεν αισθάνομαι άξιος, αλλά θα είμαι για πάντα ευγνώμων», έγραψε.

Σε ένα βίντεο πριν το ορόσημο των 100 εκατ. συνδρομητών ο Kjellberg ευχαρίστησε τους συνδρομητές του και εξέφρασε το δέος του στο επερχόμενο κατόρθωμα. «Ακόμα δεν το πιστεύω», δήλωσε. «Πριν το YouTube ήμουν ένα περίεργο παιδί χωρίς φίλους, και ξαφνικά υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που απολαμβάνουν αυτό που κάνω», συμπλήρωσε.