Ο πιο ακριβός «Άγιος Βαλεντίνος» της τελευταίας δεκαετίας

Ο πιο ακριβός «Άγιος Βαλεντίνος» της τελευταίας δεκαετίας

Τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χρονιά αναμένεται να ξοδευτούν για την ημέρα των ερωτευμένων.

«Με τα χρήματα μπορείς να αγοράσεις τα πάντα, εκτός από αγάπη». Η κίνηση στις αγορές δείχνουν άλλα, πάντως.

Οι ερωτευμένοι αναμένονται να ξοδέψουν φέτος το μεγαλύτερο ποσό για το «άλλο της μισό» την ημέρα των ερωτευμένων. Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Λιανικού Εμπορίου, οι Αμερικάνοι αναμένεται να ξοδέψουν 19 δισεκατομμύρια δολάρια σε δώρα, το υψηλότερο ποσό μέσα στην τελευταία 12ετία.

Σε έρευνα που είχε διεξαχθεί, το ποσοστό των Αμερικάνων που «γιορτάζουν τον Βαλεντίνο» έχει πέσει στο 55% από το 67% που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, παρ’ όλα αυτά όσοι συνεχίζουν να γιορτάζουν «επενδύουν» σε αυτό.

Η μέση τιμή για ένα δώρο φέτος θα κυμανθεί στα 142.31 δολάρια, από τα 133.91 δολάρια που ήταν πέρυσι (σ.σ. η τιμή πριν μια οκταετία ήταν στα 119.67 δολάρια).

Μια αύξηση αρκετά ελπιδοφόρα για τις αγορές.

«Είναι εξαιρετικό να βλέπεις τους καταναλωτές να “βγαίνουν έξω από το καβούκι της” αυτή, και να είναι διαθέτουν ξανά budget ώστε να πάρουν δώρα στους αγαπημένους τους, αν και περιμένω αρκετούς από αυτούς να μειώσουν κι άλλο το “κόστος” στον τρόπο με τον οποίο δείχνουν την αγάπη τους» λέει ο αναλυτής της υπεύθυνος της Prosper Insights and Analytics – εταιρείας που έτρεξε την έρευνα για την Συνομοσπονδία.

Τα πιο δημοφιλή δώρα είναι συνήθως γλυκά, λουλούδια, ευχετήριες κάρτες, γεύμα σε εστιατόριο αν και τα περισσότερα χρήματα -περίπου 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια- δαπανώνται για κοσμήματα. Τέλος, 15% των ερωτευμένων δίνουν δωροεπιταγές ή κάρτες δώρων στο ταίρι τους.