Ο πιο «καυτός» κλάδος επενδύσεων στις startups τώρα

Ο πιο «καυτός» κλάδος επενδύσεων στις startups τώρα

Οι επενδύσεις σε εταιρείες cybersecurity στο επίκεντρο των επενδυτών.

Η Proficio, μια startup στον τομέα της κυβερνοασφάλειας ή αλλιώς cybersecurity είναι η τελευταία από σειρά εταιρειών που συγκέντρωσαν χρήματα από επενδυτές, με τη τελευταία χρηματοδότηση να ανέρχεται σε 12 εκατ. δολάρια από τη Kayne Anderson Capital Advisors.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 2010 ειδικεύεται στον τομέα της πρόληψης, δηλαδή στο να αποτρέπει επιθέσεις που ακόμα δεν έχουν συμβεί. Ήδη η εταιρεία έχει εξασφαλίσει σε seed επίπεδο το ποσό των 1,1 εκατ. δολαρίων και με τα νέα χρήματα στόχος της είναι να επεκταθεί σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία.

Το 2016 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για επενδύσεις σε startups που ασχολούνται με την κυβερνοασφάλεια.

Χαρακτηριστικά η Shape Security εξασφάλισε 40 εκατ. δολάρια από μεγάλους επενδυτές όπως η Google Ventures και ο CEO της Google Eric Schmidt.

H LogRhythm «σήκωσε» 50 εκατ. δολάρια, η StackPath 150 εκατ. δολάρια, η PhishMe 42,5 εκατ. δολάρια, η SafeBreach 15 εκατ. δολάρια και η SecurityScorecard περίπου 20 εκατ. δολάρια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κλάδος παγκοσμίως αντιμετωπίζει πρόβλημα καταρτισμένου προσωπικού καθώς υπολογίζεται ότι θα χρειάζεται επιπλέον 1,5 εκατ. ανθρώπους μέχρι το 2020.