Ο πιο πιθανός λόγος που έκανε τον Έλον Μασκ να απορρίψει μια θέση στο ΔΣ του Twitter

Ο πιο πιθανός λόγος που έκανε τον Έλον Μασκ να απορρίψει μια θέση στο ΔΣ του Twitter
Elon Musk's Twitter profile displayed on a computer screen and Twitter logo displayed on a phone screen are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on April 9, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Παρότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα επιβεβαιωθούν τελικά όσα είχε πει ο CEO του Twitter πριν από περίπου μια εβδομάδα.

Αργά το βράδυ της Κυριακής στις ΗΠΑ ο Parag Agrawal, CEO του Twitter, ανακοίνωνε ότι παρά την εξαγορά του 9,2% των μετοχών του Twitter, ο Έλον Μασκ δεν πρόκειται να πάρει θέση στο ΔΣ της εταιρείας.

Παρότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα επιβεβαιωθούν τελικά όσα είχε πει ο Agrawal πριν από περίπου μια εβδομάδα.


Μάλιστα η Κυριακή είχε τεθεί ως η μέρα ορόσημο όπου ο “Mr. Tesla” θα έπαιρνε τη θέση του στο ΔΣ του Twitter.

Υπάρχει όμως μια σοβαρή εξήγηση πίσω από την απόφαση του Μασκ. Απορρίπτοντας μια θέση στο ΔΣ της εταιρείας, είναι ελεύθερος να αυξήσει ακόμη περισσότερο τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο του Twitter. Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δηλαδή έμπαινε στο ΔΣ, τότε θα ήταν υποχρεωμένος να αγοράσει ως το 14,9% των μετοχών.

Δίχως αυτόν τον περιορισμό, ο Μασκ μπορεί να εξαγοράσει ακόμη και ολόκληρη την εταιρεία, κάτι το οποίο δεν είναι αδύνατο για τον ίδιο με βάση τα τελευταία στοιχεία για την τεράστια περιουσία του.