Ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο βρίσκεται στις ΗΠΑ!

Ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο βρίσκεται στις ΗΠΑ!
epa06158131 A view of a Powerball lottery sign at a fuel station in Dallas, Texas, USA, 23 August 2017. The Powerball is at 700 million US dollars (593 million euro). EPA/LARRY W. SMITH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ήταν ο νικητής του γιγαντιαίου τζακ ποτ των 758,7 εκατ. δολαρίων.

Το ποσό-ρεκόρ των 758,7 εκατομμυρίων δολαρίων κέρδισε ένας υπερτυχερός στο τζακ-ποτ του λότο στις ΗΠΑ, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο τυχερός λαχνός είχε αγοραστεί στη Μασαχουσέτη. Άλλα σαράντα δελτία έκαναν τους κατόχους τους πλουσιότερους κατά τουλάχιστον ένα εκατομμύριο, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του τυχερού παιχνιδιού, η Powerball USA.

Ο υπερτυχερός είχε επικυρώσει τον λαχνό με τους αριθμούς 6, 7, 16, 23, 26 και 4 σε ένα βενζινάδικο στην πόλη Τσικόπι. Έχει στη διάθεσή του έναν χρόνο για να εμφανιστεί και να διεκδικήσει τα κέρδη του.

Με βάση τον κανονισμό, οι νικητές μπορούν να επιλέξουν αν θα λάβουν σταδιακά το σύνολο του ποσού, σε δόσεις διάρκειας 30 ετών ή αν θα λάβουν ένα μικρότερο ποσό – στη συγκεκριμένη περίπτωση αντιστοιχεί σε 480,5 εκατομμύρια δολάρια. Συνήθως οι νικητές των τζακ-ποτ προτιμούν τη δεύτερη επιλογή.

Το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί σε τζακ-ποτ στις ΗΠΑ έφτασε το 1,58 δισεκατομμύριο, τον Ιανουάριο του 2016. Τότε όμως το είχαν μοιραστεί τρεις τυχεροί και ο καθένας τους έλαβε 528,8 εκατομμύρια δολάρια.