Με ηπιότερη αύξηση από την αναμενόμενη στον δείκτη τιμών παραγωγού, ο πληθωρισμός χονδρικής στις ΗΠΑ έδωσε θετικά σήματα τον Μάιο, ενισχύοντας τις προσδοκίες για σταθεροποίηση της οικονομίας και πιθανή αλλαγή στάσης από τη Fed.
O πληθωρισμός χονδρικής στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε χαμηλότερα από τα επίπεδα που ανέμεναν οι αναλυτές τον Μάιο σε μηνιαία βάση.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε άνοδο 0,1% σε μηνιαία βάση. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,2%.
Σε ετήσια βάση, ο δείκτης ενισχύθηκε 2,6% τον Μάιο, όσο ανέμεναν οι αναλυτές. Τον Απρίλιο είχε ενισχυθεί 2,4% σε ετήσια βάση.
Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών των τροφίμων, του εμπορίου και της ενέργειας, ο δομικός δείκτης ενισχύθηκε 3% σε ετήσια βάση έναντι πρόβλεψης για άνοδο 3,1%.