Ο πλουσιότερος Κινέζος ετοιμάζεται να κατακτήσει το Χόλιγουντ

Ο πλουσιότερος Κινέζος ετοιμάζεται να κατακτήσει το Χόλιγουντ
epa05108257 Wang Jianlin, Chairman of Dalian Wanda Group, and China's richest man, attends the 9th Asian Financial Forum in Hong Kong, China, 18 January 2016. Wang Jianlin is at the top of the Forbes’ China Rich List after his net worth soared to 27.47 billion euro (30 billion USD) in October 2015. EPA/ALEX HOFFORD

Ο Γουάνγκ Τζιανλίν έχει δηλώσει ότι θέλει να εισέλθει στα αμερικανικά στούντιο.

Ο κινεζικός όμιλος Dalian Wanda Group θα προωθεί τις ταινίες της Sony Pictures και θα συγχρηματοδοτήσει κάποιες επερχόμενες ταινίες του τμήματος ταινιών της Sony στην Κίνα, η οποία του χρόνου προβλέπεται ότι θα αναδειχθεί στη κορυφαία αγορά ταινιών στον κόσμο.

Η Wanda, η οποία ελέγχεται από τον πλουσιότερο άνθρωπο της Κίνας, Γουάνγκ Τζιανλίν, και η Sony ανακοίνωσαν μια συμφωνία βάσει της οποίας η Sony Pictures θα εκμεταλλευτεί την ιδιοκτήτρια εταιρεία της μεγαλύτερης αλυσίδας κινηματογραφικών αιθουσών για να αποκτήσει πρόσβαση σε μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά ταινιών.

Η συμμαχία θα επιτρέψει στη Wanda να επεκτείνει το αποτύπωμά της στο Χόλυγουντ και θα προωθήσει τον στόχο του Γουάνγκ να καταστήσει τον όμιλο παγκόσμια ατμομηχανή της ψυχαγωγίας.

Σε ανακοίνωσή της, η Wanda ανέφερε ότι η συνεργασία θα χρησιμοποιήσει την υποδομή του ομίλου για να ενισχύσει την παρουσία της Sony Pictures στην Κίνα, η αγορά της οποίας του χρόνου αναμένεται να ξεπεράσει σε μέγεθος την αντίστοιχη των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με στελέχη του κλάδου.

«Η συνεργασία αυτή έχει νόημα και για τα δύο μέρη. Η Sony θα ωφεληθεί από μια πιο ισορροπημένη διανομή των ταινιών της στην Κίνα και η Wanda θα είναι σε θέση να ενσωματωθεί περαιτέρω στον τομέα ανάπτυξης περιεχομένου» είπε ο Μπεν Κάβεντερ, στέλεχος της China Market Research Group με έδρα τη Σαγκάη.

«Θα δούμε ακόμα περισσότερες συνεργασίες στο μέλλον. Αυτές οι συνδέσεις έχουν νόημα επειδή πολλές κινεζικές εταιρείες αρχίζουν να ενδιαφέρονται για χρηματοδότηση ταινιών ως μορφή επένδυσης» κατέληξε.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνεργασία της Sony Pictures με τη Wanda, η οποία στο παρελθόν έχει επενδύσει σε ταινίες της Paramount Pictures, όπως η σειρά ταινιών Teenage Mutant Ninja Turtles.

Η Κίνα έδειξε τι αξίζει και πώς μπορεί να λειτουργήσει ως σωτήρας του Χόλυγουντ μόλις τον περασμένο Ιούνιο, όταν η ταινία Warcraft της Universal (με προϋπολογισμό 160 εκατομμυρίων δολαρίων) πάτωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά συγκέντρωσε έσοδα 156 εκατομμυρίων δολαρίων στην Κίνα, μόλις τις πέντε πρώτες ημέρες προβολών.