Ο «Πόλεμος των Άστρων» αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ

Ο «Πόλεμος των Άστρων» αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ
ANAHEIM, CA - AUGUST 15: (L-R) Actors Oscar Isaac, John Boyega, Lupita Nyong'o, Daisy Ridley, director J.J. Abrams of STAR WARS: THE FORCE AWAKENS and Chairman of the Walt Disney Studios Alan Horn took part today in "Worlds, Galaxies, and Universes: Live Action at The Walt Disney Studios" presentation at Disney's D23 EXPO 2015 in Anaheim, Calif. (Photo by Jesse Grant/Getty Images for Disney)

Έχουν ήδη προπωληθεί εισιτήρια αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

του Τζόναθαν Τσιου

Η προπώληση εισιτηρίων για την ταινία Star Wars: The Force Awakens έχει ήδη ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια δολάρια, τέσσερις εβδομάδες από την πρεμιέρα μιας από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες που κυκλοφόρησαν ποτέ.

Η ιστοσελίδα κλεισίματος εισιτηρίων Fandango είπε στο Variety ότι η συγκεκριμένη ταινία εμφανίζει τη μεγαλύτερη προπώληση εισιτηρίων στην ιστορία της εταιρείας, πάνω κι απ’ την προπώληση του πρώτου μέρους της ταινίας The Hunger Games. Περίπου το ένα τρίτο της προπώλησης αφορά εισιτήρια για κινηματογράφους Imax• το προηγούμενο ρεκόρ της Imax σε προπώληση εισιτηρίων ήταν 9 εκατομμύρια δολάρια, και το Star Wars έχει καταγράψει διπλάσιο όγκο προπωληθέντων εισιτηρίων!

«Οι κινηματογράφοι προσθέτουν συνεχώς νέες μέρες και ώρες προβολής στο Fandango για να καλύψουν αυτή την ασύλληπτη ζήτηση. Ο ενθουσιασμός για την ταινία δεν περιγράφεται, και αναμένουμε ότι θα διατηρηθεί μέχρι και την πρεμιέρα της ταινίας στις 18 Δεκεμβρίου» δήλωσε εκπρόσωπος της ιστοσελίδας στο The Hollywood Reporter. Φυσικά, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι η ιστοσελίδα της Fandango κράσαρε για λίγο από την υπερβολική επισκεψιμότητα μόλις άρχισε η προπώληση για την The Force Awakens.

Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι η ταινία – η έβδομη προσθήκη στο franchise του Πόλεμος των Άστρων τριάντα χρόνια μετά την Επιστροφή των Τζεντάι – θα σπάσει το ρεκόρ πωλήσεων για το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής. Το ρεκόρ, για την ώρα, κρατάει η ταινία Jurassic World από τον Ιούνιο με 208 εκατομμύρια δολάρια.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει το ερώτημα του κατά πόσο η ταινία θα καταφέρει να σπάσει και το ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων όλων των εποχών που διατηρεί η ταινία Avatar τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο (2,7 δισεκατομμύρια δολάρια) όσο και σε επίπεδο ΗΠΑ (760 εκατομμύρια δολάρια).

Το κατά πόσο θα συμβεί αυτό παγκοσμίως εξαρτάται κι από την υποδοχή που θα έχει η ταινία σε χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία, όπου το φαινόμενο των ταινιών Star Wars δεν έχει λάβει τις διαστάσεις που έχει στις ΗΠΑ.