O πόλεμος των drones

O πόλεμος των drones

Ο ισχυρός ανταγωνισμός οδηγεί σε νέα εντυπωσιακά μοντέλα.

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του μοντέλου Inspire 1 από τη DJI, η 3D Robotics περνά στην αντεπίθεση με ένα νέο μοντέλο που απευθύνεται στην αγορά των prosumers.
Το X8+ έχει οκτώ κινητήρες και είναι σχεδιασμένο για να μεταφέρει κάμερα GoPro ή μια ελαφριά mirrorless κάμερα. Μαζί με ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου πτήσης, το X8+ κοστίζει 1350 δολάρια, χωρίς στην τιμή να περιλαμβάνεται το gimbal και η κάμερα.

Το X8+ είναι η αναβαθμισμένη έκδοση του μοντέλου X8. Έχει δυνατότητα να μεταφέρει βάρος μέχρι 800 γραμμάρια και να μείνει στον αέρα με μια φόρτιση για 18 λεπτά.
Μεταξύ των καμερών που έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει το X8+, περιλαμβάνεται όλη η σειρά NEX της Sony. Ο αγοραστής με επιπλέον κόστος 350 δολαρίων μπορεί να προμηθευτεί και ένα FPV kit, το οποίο συνεργάζεται μόνο με τη GoPro και στέλνει στο έδαφος ζωντανή εικόνα από το drone.

Στην τιμή του X8+ περιλαμβάνεται το λογισμικό DroidPlanner 2, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να σχεδιάσει με απλό τρόπο γραμμές πάνω σε ένα ψηφιακό χάρτη και να δώσει εντολή στο drone να εκτελέσει αυτόματα την προκαθορισμένη πτήση.

Σε πλήρη σύνθεση, με εξοπλισμό αντίστοιχο αυτού που προσφέρει η DJI μαζί με το Inspire 1, η τιμή του X8+ πλησιάζει τα 2700 δολάρια, είναι δηλαδή πολύ κοντά στα 2900 δολάρια που κοστίζει το μοντέλο της DJI.

Πηγή: digi1.gr