«Ο “Πολύ Αργός” Πάουελ στη Fed είναι καταστροφή». Νέες βολές Ντόναλντ Τραμπ για τα επιτόκια
- 06/06/2025, 17:50
- SHARE

Νέα επίθεση κατά του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ πραγματοποίησε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, απευθύνοντας έκκληση για μειώσεις επιτοκίων κατά 1 ποσοστιαία μονάδα.
«Ο “Πολύ Αργός” στη Fed είναι καταστροφή! Η Ευρώπη έχει κάνει δέκα μειώσεις επιτοκίων, εμείς καμία. Παρ’ όλα αυτά, η Χώρα μας τα πηγαίνει περίφημα. Πήγαινε για μια ολόκληρη μονάδα, Καύσιμο για Εκτόξευση!» έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social.
«Αν ο “Πολύ Αργός” στη Fed έκοβε, θα μειώναμε κατά πολύ τα επιτόκια, μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα, στο χρέος που λήγει. Ο Μπάιντεν επέλεξε κυρίως βραχυπρόθεσμες λήξεις.
Δεν υπάρχει ουσιαστικά καθόλου πληθωρισμός (πλέον), αλλά αν επιστρέψει, αύξησε τα επιτόκια για να τον αντιμετωπίσεις. Πολύ απλό!!! Κοστίζει στη Χώρα μας μια περιουσία. Το κόστος δανεισμού θα έπρεπε να είναι πολύ χαμηλότερο!» πρόσθεσε.