Ο «πονοκέφαλος» της Boeing μόλις ξεκίνησε: Έτοιμη να ζητήσει αποζημιώσεις η Norwegian Air

Ο «πονοκέφαλος» της Boeing μόλις ξεκίνησε: Έτοιμη να ζητήσει αποζημιώσεις η Norwegian Air
epa07432176 A Southwest Airlines Boeing 737-700 departs from Ronald Reagan-National Airport in Arlington, Virginia, USA, 12 March 2019. The Boeing 737 Max 8 aircraft has come under scrutiny after similar deadly crashes in Ethiopia and Indonesia. Several countries and airlines have grounded 737 Max 8 planes. EPA/ERIK S. LESSER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η νορβηγική αεροπορική εταιρεία έκανε την αρχή, μετά την καθήλωση των πτήσεων όλων των Boeing 737 MAX 8.

Η Norwegian Air ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ζητήσει αποζημίωση από την εταιρία αεροσκαφών Boeing για απώλεια εσόδων και πρόσθετες επιβαρύνσεις αφού ανέστειλε τις πτήσεις της με αεροσκάφη τύπου 737 MAX 8 μετά τη συντριβή την Κυριακή ενός αεροσκάφους αυτού του τύπου των Ethiopian Airlines που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους.

«Αναμένουμε ότι η Boeing θα αναλάβει αυτό το κόστος», ανέφερε η Norwegian σε ανακοίνωση που έστειλε με e-mail στο Reuters. Η εταιρία με έδρα της το Όσλο έχει 18 επιβατικά αεροσκάφη ‘MAX’ στον στόλο της που αριθμεί 163 αεροπλάνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing Ντένις Μιούλενμπεργκ, σε email του προς τους εργαζομένους το οποίο είδε το Reuters, δήλωσε τη Δευτέρα πως είναι βέβαιος για την ασφάλεια του 737 MAX. Πηγές του κλάδου, ωστόσο, δήλωσαν ότι η εταιρία βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες απαιτήσεις και διεκδικίσεις μετά τη συντριβή.

Η Norwegian ακύρωσε κάποιες πτήσεις χθες, ενώ σήμερα ακύρωσε περισσότερες από 30 αναχωρήσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν τα αεροδρόμια του Όσλο, της Στοκχόλμης και άλλων σκανδιναβικών πόλεων.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι στοχεύει να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στους επιβάτες, κλείνοντάς τους θέσεις σε άλλες πτήσεις και χρησιμοποιώντας άλλους τύπους αεροσκαφών από τον στόλο της για να καλύψει τα κενά.