Ο pop-star που επενδύει στα social media

Ο pop-star που επενδύει στα social media

O Τζάστιν Μπίμπερ υποστηρίζει μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα προοριζόμενη για νέους, σχεδιασμένη από τους ιδρυτές της σειράς παιχνιδιών RockLive.

του Νταν Πρίμακ

Μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, απευθυνόμενη προς νέους και ονομαζόμενη Shots of Me κυκλοφόρησε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας από την ομάδα που σχεδίασε τη δημοφιλή σειρά παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα RockLive. Βασικός επενδυτής της είναι ο γνωστός pop-star, Τζάστιν Μπίμπερ.

Το Fortune ενημερώθηκε πρόσφατα ότι ο Μπίμπερ επένδυσε 1,1 εκατ. δολάρια στην εταιρεία, που εκτός του ιδίου έχει ως επενδυτές τον επιχειρηματία Σέρβιν Πίσεβαρ, τον μποξέρ Φλόιντ Μέιγουεδερ και τον επενδυτή Τομ Μακίνερνεϊ.

«Γνωρίσαμε τον Τζάστιν μέσω των παιχνιδιών μας και των σχολίων που έκανε γι’ αυτά», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της RockLive Τζον Σαχίντι, που ίδρυσε την εταιρεία πριν από μερικά χρόνια μαζί με τον αδελφό του, Σαμ. «Ασχολείται πολύ με τα προϊόντα μας, μας βοηθά να τα δοκιμάσουμε και μας λέει τη γνώμη του… Όταν του είπαμε ότι σκεφτόμασταν να δημιουργήσουμε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για έφηβους με στόχο να τους παρέχουμε όλα όσα δεν μπορούν να έχουν από τις υπόλοιπες πλατφόρμες, έλαμψε το βλέμμα του».

Ο Σαχίντι αρνήθηκε να αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες για το Shots of Me, που κυκλοφόρησε την προηγούμενη βδομάδα στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple. Ανέφερε, όμως, ότι δεν έχει σαν θέμα το παιχνίδι. «Μας αρέσει να σχεδιάζουμε παιχνίδια, αλλά αυτό θα είναι κάτι καινούργιο».

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα λειτουργήσει η επιρροή του Μπίμπερ στην αποδοχή αυτής της πλατφόρμας από το κοινό. Ο Μπίμπερ έχει κοινό 46,5 εκατομμυρίων ανθρώπων στο Twitter, περισσότερο από κάθε άλλο χρήστη στον κόσμο. Η RockLive ποτέ δε χρησιμοποίησε παραδοσιακές μεθόδους διαφήμισης των προϊόντων της και πάντα βασίζονταν στην προώθηση από τους χρήστες.

Συνολικά η RockLive έχει συγκεντρώσει 2,7 εκ. δολάρια σε κεφάλαια και αρχίζει να στρέφεται σε επενδυτικές εταιρείες για τον κύριο δανεισμό της.

Διαβάστε ακόμη: Τα 10 δημοφιλέστερα brands του κόσμου στο Twitter