Ο ΠΟΥ απαντά: Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο κορωνοϊός εξασθενεί- Τι πραγματικά συμβαίνει

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Δεν αποφάσισε ξαφνικά ο ιός από μόνος του να είναι λιγότερο θανατηφόρος», απαντάει στους Ιταλούς γιατρούς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Γιατί δείχνει λιγότερο ισχυρός.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο κορωνοϊός χάνει την ισχύ του, παρά τα σχόλια για το αντίθετο, από κορυφαίο γιατρό στην Ιταλία, τονίζουν οι ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Εξακολουθεί να είναι ένας θανατηφόρος ιός», δήλωσε ο Μάικλ Ράιαν του Προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης Υγείας του ΠΟΥ σε συνέντευξη Τύπου του Οργανισμού, αργά τη Δευτέρα. «Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που πεθαίνουν κάθε μέρα εξαιτίας αυτού του ιού. Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να μη δημιουργήσουμε την αίσθηση ότι, ξαφνικά, ο ιός αποφάσισε από μόνος του να είναι λιγότερο παθογόνος».

Τα σχόλιά του ήρθαν μετά από τη συνέντευξη στην ιταλική κρατική τηλεόραση του Αλμπέρτο Ζανγκρίλο, επικεφαλής εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε,  στη Λομβαρδία της Ιταλίας. Ο Δρ Ζανγκρίλο είπε ότι τα τελευταία επιχρίσματα που ελήφθησαν από ασθενείς είχαν τόσο χαμηλά στοιχεία παρουσίας του ιού, που ο νέος κορωνοϊός «κλινικά δεν υπάρχει πλέον».

«Ίσως πρέπει να το κοιτάξουμε αυτό και να εξετάσουμε τις υποθέσεις που παρατηρούν οι συνάδελφοί μας στην Ιταλία», δήλωσε ο Δρ Ράιαν. «Μπορεί να μη γίνεται λιγότερο ισχυρός ο ίδιος ο ιός. Ίσως εμείς ως κοινότητα, ως πλανήτης, μειώνουμε με επιτυχία τον αριθμό, την ένταση και τη συχνότητα της έκθεσης σε αυτόν τον ιό… ο ιός φαίνεται πιο αδύναμος, αλλά μπορεί να είναι πιο αδύναμος, επειδή τα πηγαίνουμε καλύτερα, όχι επειδή ο ίδιος ο ιός εξασθενεί», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα