Ο ΠΟΥ ξεκαθαρίζει: Μπορεί να χρειαστούν και 5 χρόνια για να αντιμετωπιστεί η πανδημία

Ο ΠΟΥ ξεκαθαρίζει: Μπορεί να χρειαστούν και 5 χρόνια για να αντιμετωπιστεί η πανδημία
epa08325145 Healthcare professionals take care of Coronavirus Covid-19 sufferers in the intensive care of the Poliambulanza hospital in Brescia, Italy, during the Coronavirus emergency lockdown in Italy, 26 March 2020. EPA/FILIPPO VENEZIA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου και επιτυχημένων μέτρων περιορισμού είναι δύο από τους παράγοντες που θα καθορίσουν τελικά τη διάρκεια της πανδημίας.σύμφωνα με τους FT.

Η πανδημία του κορωνοϊού ενδέχεται να συνεχιστεί και στο δεύτερο μισό της δεκαετίας, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Υγείας, την ώρα που ο ιός έχει κοστίσει τη ζωή σε περίπου 300.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το CNBC, η Dr. Soumya Swaminathan, επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε στους Financial Times: «Θα έλεγα ότι σε ένα χρονικό διάστημα 4-5 ετών, θα μπορούσαμε να τη δούμε υπό έλεγχο».

Η Swaminathan είπε ότι ένα εμβόλιο φαίνεται να είναι η καλύτερη διέξοδος προς το παρόν, αλλά προειδοποίησε ότι υπάρχουν πολλά «αν και αλλά» για την ασφάλεια, την παραγωγή και τη δίκαιη διανομή του.

Η ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου και επιτυχημένων μέτρων περιορισμού είναι δύο από τους παράγοντες που θα καθορίσουν τελικά τη διάρκεια της πανδημίας, πρόσθεσε, σύμφωνα με τους Financial Times.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τα μέσα ενημέρωσης, ο Dr. Mike Ryan, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε ότι ο κορωνοϊός μπορεί να μη φύγει ποτέ.