Ο Πούτιν αποχαιρετά τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Υπάρχουν λίγοι τέτοιοι άνθρωποι στον διεθνή στίβο σήμερα

Ο Πούτιν αποχαιρετά τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Υπάρχουν λίγοι τέτοιοι άνθρωποι στον διεθνή στίβο σήμερα
epa000513351 Russian President Vladimir Putin (L) and Italian Prime Minister Silvio Berlusconi (R) chat during their working meeting in Bocharov Ruchey residence in Black sea resort of Sochi, Monday 29 August 2005. Silvio Berlusconi arrived in Russia Sunday for a three-day visit on the invitation of Vladimir Putin. EPA/VLADIMIR RODIONOV/ITAR-TASS POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρά την οργή που επικρατούσε στη Δύση για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Μπερλουσκόνι παρέμεινε ακλόνητος δηλώνοντας για τον παλιόφιλό του Βλαντίμιρ Πούτιν: “Ο Πούτιν μου έστειλε για τα γενέθλιά μου 20 μπουκάλια βότκα και ένα πολυ γλυκό γράμμα. Απάντησα στέλνοντάς του μπουκάλια Lambrusco και ένα εξίσου γλυκό γράμμα”.  

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποκάλεσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι αγαπητό φίλο και εξέχοντα πολιτικό αποτίνοντας φόρο τιμής στον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας που πέθανε σήμερα σε ηλικία 86 ετών.

Για μένα, ο Σίλβιο ήταν ένα αγαπητό πρόσωπο, ένας αληθινός φίλος. Θαύμαζα πάντα ειλικρινά τη σοφία του, την ικανότητά του να λαμβάνει ισορροπημένες, διορατικές αποφάσεις ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις”, ανέφερε ο Πούτιν στο συλλυπητήριο μήνυμά του.

Η Ρωσία θα θυμάται τον Μπερλουσκόνι ως έναν “συνεπή και ηθικό υποστηρικτή της ενίσχυσης των φιλικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες μας”, είπε.

Όπως και ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο Μπερλουσκόνι ανέπτυξε στενές σχέσεις με τη Μόσχα στη διάρκεια των πρώτων χρόνων του Πούτιν στο Κρεμλίνο από το 2000 και μετά.

Τόσο ο Μπερλουσκόνι όσο και ο Σρέντερ έγιναν προσωπικοί φίλοι του Ρώσου ηγέτη και επικρίθηκαν στη Δύση για το ότι τον υποστήριξαν επι μακρόν μετά την κατάληψη από τη Ρωσία της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπερλουσκόνι επικρίθηκε σφόδρα ακριβώς πριν από τις εκλογές στην Ιταλία πέρυσι όταν είπε πως ο Πούτιν “ωθήθηκε” να εισβάλει στην Ουκρανία μήνες νωρίτερα και πως ήθελε να βάλει “τίμιους ανθρώπους” ως επικεφαλής στο Κίεβο.

“Ο Πούτιν ωθήθηκε από τον ρωσικό λαό, από το κόμμα του, από τους υπουργούς του σε αυτή την ειδική επιχείρηση”, είχε πεί τότε σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Ο Μπερλουσκόνι εξέδωσε στη συνέχεια δήλωση λέγοντας: “Η επίθεση εναντίον της Ουκρανίας είναι αδικαιολόγητη και απαράδεκτη”.

Σε συνέντευξη σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο σήμερα, ο Πούτιν αποκάλεσε τον Μπερλουσκόνι “πολιτικό παγκόσμιου επιπέδου, υπάρχουν λίγοι τέτοιοι άνθρωποι στον διεθνή στίβο τώρα“. Σημείωσε επίσης τον ρόλο του Μπερλουσκόνι στην εγκαθίδρυση διαλόγου ανάμεσα στη Ρωσία και στο ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: