Πούτιν: Κανείς δεν θα είναι νικητής σε έναν πυρηνικό πόλεμο

Πούτιν: Κανείς δεν θα είναι νικητής σε έναν πυρηνικό πόλεμο
epa09935375 Russian President Vladimir Putin enters the Red Square to attend the Victory Day military parade in Moscow, Russia, 09 May 2022. Russia marks Victory Day, Nazi Germany's unconditional surrender in World War 2, with the annual parade in Moscow's Red Square on 09 May, after more than two months of attacks on Ukraine. EPA/MAXIM SHIPENKOV Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Ρώσος πρόεδρος κάνει πάλι αναφορά στα πυρηνικά όπλα.

Δεν μπορούν να υπάρξουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και ένας τέτοιος πόλεμος δεν πρέπει ποτέ να αρχίσει, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε ανακοίνωση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο.

«Ως κράτος μέλος της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και ένας από τους θεματοφύλακες της, η Ρωσία συμμορφώνεται με συνέπεια με το πνεύμα της Συνθήκης και με όσα προβλέπει», είπε ο Πούτιν σε επιστολή του προς τους συμμετέχοντες σε διάσκεψη για τη συνθήκη στη Νέα Υόρκη.

«Ξεκινάμε από το γεγονός ότι δεν μπορούν να υπάρξουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και δεν πρέπει ποτέ να ξεσπάσει, και υπερασπιζόμαστε την ίση και αδιαίρετη ασφάλεια για όλα τα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας».