Ο πραγματικός λόγος που δεν είστε παραγωγικοί στην εργασία σας

Ο πραγματικός λόγος που δεν είστε παραγωγικοί στην εργασία σας
Photo:

Γιατί οι προσωπικές και οι επαγγελματικές μας δραστηριότητες αλληλοσυνδέονται.

της Σάντια Βενκατατσαλάμ

Ως συν-ιδρυτής της Centerview Capital, μιας νέας εταιρείας ανάπτυξης κεφαλαίου, το να είναι παραγωγικοί στην εργασία για μένα σημαίνει να είσαι παραγωγικοί στη ζωή, ειδικά εφόσον οι προσωπικές και οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες αλληλοσυνδέονται. Ακολουθώντας αυτές τις τέσσερις αρχές, θα βοηθηθείτε να βελτιστοποιήσετε την παραγωγικότητα της ζωής σας και να μεγιστοποιήσετε τα δημιουργικά σας αποτελέσματα:

Προετοιμάστε το μυαλό και το σώμα σας

Η διαχείριση της ενέργειας και της υγείας σας είναι εξίσου σημαντική με τη διαχείριση του χρόνου σας. Μελέτες δείχνουν ότι η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε μείωση της αποτελεσματικότητας και της παραγωγικότητας, ενώ η άσκηση και ο διαλογισμός μπορεί να αυξήσουν τη γνωστική λειτουργία και τη μακροζωία σας. Κάντε διαλείμματα 15 λεπτών κάθε 90 λεπτά για να δώσετε στον εγκέφαλό σας μια παύση, και βεβαιωθείτε ότι δεν αποφεύγετε απλώς τα βαριά γεύματα, αλλά και το ανθυγιεινό τσιμπολόγημα όλη την ημέρα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δείχνει ότι η σωστή διατροφή μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα παραγωγικότητας έως και 20%.

Δημιουργήστε το κατάλληλο περιβάλλον

Ενώ το multitasking μας κάνει να αισθανόμαστε πιο παραγωγικοί, στην πραγματικότητα μας κάνει λιγότερο παραγωγικούς και πιο αγχωμένους. Συστήνω την ελαχιστοποίηση των περισπασμών: Απενεργοποιήστε το Wi-Fi σας κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας σας· ορίστε ώρες για να απαντάτε στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο αντί να απαντάτε αμέσως μόλις λάβετε ένα μήνυμα· προγραμματίστε συναντήσεις που διαρκούν όσο χρειάζεται· δείξτε ανοιχτά στους άλλους πότε είστε ή δεν είστε διαθέσιμος (αφήστε, π.χ., την πόρτα σας ανοιχτή ή κλειστή)· και φέρτε ένα φωτιστικό φυσικού φωτισμού για να βελτιστοποιήσετε τον χώρο εργασίας σας.

Σχεδιάστε και υλοποιήστε

Κάντε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνετε – μικρά και μεγάλα. Αυτό όχι μόνο σας δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσετε το μέλλον καλύτερα, αλλά και σας ανακουφίζει και από το άγχος. Σπάστε τα μεγάλα έργα (όπως οι παρουσιάσεις πελατών) σε μικρότερα, πιο εφικτά καθήκοντα (όπως η δημιουργία ενός περιγράμματος για 30 λεπτά, η ανάγνωση σχετικών εκθέσεων για μια ώρα, κλπ). Προγραμματίστε πότε πρέπει να γίνει το καθετί, επιλέγοντας τα πιο σημαντικά καθήκοντα και καταγράφοντάς τα στο ημερολόγιό σας. Αν δεν έχετε χρόνο για μια ενέργεια υψηλής προτεραιότητας, μετακινήστε κάτι άλλο εκτός του προγράμματός σας για να την χωρέσετε.

Μοχλεύστε την παραγωγικότητα των άλλων

Οι άνθρωποι συχνά ανησυχούν μόνο για την ατομική τους παραγωγικότητα, αλλά οι συνεργάτες μπορούν να επηρεάσουν πραγματικά την αποδοτικότητά σας. Βρείτε τρόπους για να βοηθήσετε τους άλλους και ζητήστε βοήθεια από εκείνους που έχουν βελτιστοποιήσει με επιτυχία το χρόνο εργασίας τους. Χρησιμοποιήστε τη νέα τεχνολογία για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη. Μου αρέσει η εφαρμογή Kyber που με βοηθά να οργανώσω την ημέρα μου πιο αποτελεσματικά και η εφαρμογή Evernote για την πρόσβαση στις σημειώσεις μου εν κινήσει.

Σχεδόν κάθε συνήθεια είναι το αποτέλεσμα μικρών αποφάσεων με το πέρασμα του χρόνου. Πολύ μικρές βελτιώσεις μπορεί να οδηγήσουν στη μεγάλη επιτυχία. Το να είστε πιο παραγωγικός δεν απαιτεί σώνει και καλά μια τεράστια αναθεώρηση των συνηθειών σας. Προσπαθήστε να γίνετε μόλις κατά 1% πιο αποδοτικός σε κάθε μία από τις παραπάνω πτυχές και σύντομα θα δείτε μια τεράστια διαφορά στην παραγωγικότητα της ζωής σας.

Πηγή: fortune.com