Ο πρωθυπουργός της Ινδίας ψηφίστηκε ως το Πρόσωπο της Χρονιάς 2016

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας ψηφίστηκε ως το Πρόσωπο της Χρονιάς 2016

Ο Μόντι υπερίσχυσε έναντι των Ομπάμα, Τραμπ αλλά και Ζουκερμπεργκ στην ψηφοφορία των αναγνωστών του ΤΙΜΕ.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi αναδείχθηκε ως ο νικητής στη ψηφοφορία των αναγνωστών του περιοδικού TIME για το Πρόσωπο της Χρονιάς, ξεπερνώντας άλλους ηγέτες του κόσμου, καλλιτέχνες και πολιτικούς. Ο Modi, ψηφίστηκε ως η προσωπικότητα με την μεγαλύτερη επίδραση για το 2016. Οι συντάκτες του περιοδικού είναι εκείνοι που λαμβάνουν την τελική απόφαση για το Πρόσωπο της Χρονιάς αλλά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ρίχνουν φωε στο πως βλέπει ο κόσμος αποφασίσει την τελική Πρόσωπο της Χρονιάς, αλλά δημοσκόπηση τα αποτελέσματα παρέχουν μια ματιά στο πώς ο κόσμος τις ισχυρές προσωπικότητες.

Ο Modi υπερίσχυσε με το 18% των ψήφων και προηγήθηκε με διαφορά από τους ομολόγους του συμπεριλαμβανομένων των Barack Omaba, Donald Trump και Julian Assange, που όλοι έλαβαν το 7%. Ο πρωθυπουργός της Ινδίας τοποθετείται επίσης πολύ πιο μπροστά από άλλες εξέχουσες προσωπικότητες του έτους που εκπνέει, όπως ο Μαρκ Ζουκερμπεργκ (2%) και η Χίλαρι Κλίντον (4%).

Τους τελευταίους μήνες, ο Modi είδε υψηλά ποσοστά στη δημοτικότητά του σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pew τον Σεπτέμβριο, όταν επικύρωσε τη συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή. 

Τα πρόσφατα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του περιοδικού, αναλύονται από την Apester η οποία διαπίστωσε ότι οι προτιμήσεις διαφέρουν ανά τις χώρες προέλευσης των αναγνωστών. Ο Modi έλαβε τις περισσότερες ψήφους από την Ινδία την Καλιφόρνια και το New Jersey.

Κάθε χρόνο, το TIME επιλέγει το πλέον σημαίνον πρόσωπο του έτους, σημειώνοντας, για καλό ή για κακό, το πρόσωπο ή την ομάδα ανθρώπων που είχαν το μεγαλύτερο παγκόσμιο αντίκτυπο κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών. Σε συνεργασία με Opentopic και της IBM Watson φέτος, οι συντάκτες του TIME θα αναδείξουν και ποιοι ήταν εκείνοι οι υποψήφιοι με την μεγαλύτερη επιρροή στο Διαδίκτυο.