Ο Ralph Lauren παραχωρεί το φετινό bonus και το μισθό του 2021 στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ο Ralph Lauren παραχωρεί το φετινό bonus και το μισθό του 2021 στη μάχη κατά του κορωνοϊού
epa05168796 US designer Ralph Lauren waves at the conclusion of his show at New York Fall Fashion Week, in New York, New York, USA, 18 February 2016. The Fall 2016 collections are presented from 11 to 18 February. EPA/JASON SZENES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μία ακόμη σημαντική κίνηση από τον σχεδιαστή μόδας.

Ο Αμερικανός σχεδιαστής Ralph Lauren έχει ήδη κάνει μία μεγάλη δωρεά στη μάχη κατά του κορονοϊού, καθώς είχε ανακοινώσει ότι θα δωρίσει 10 εκατομμύρια δολάρια σ’ εκείνους που έχουν ανάγκη.

Ο Lauren προσφέρει τα χρήματα αυτά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στους υπαλλήλους της εταιρείας που βρίσκονται σπίτι λόγω της πανδημίας, σ’ εκείνους που ακόμη εργάζονται και σ’ εκείνους που νοσούν. Ένα μέρος του ποσού θα διατεθεί στο Συμβούλιο Σχεδιαστών της Αμερικής (CFDA) και στην πρωτοβουλία της Vogue, A Common Thread, που θα βοηθήσει τους ανθρώπους του κόσμου της μόδας που επηρέασε ο COVID-19.

«Στην καρδιά της εταιρείας μας, πάντα υπήρχε ένα πνεύμα συλλογικότητας που εμπνέει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση και, κυρίως, την αμοιβαία υποστήριξή μας. Τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, το πνεύμα αυτό ποτέ δεν παραιτήθηκε. Πιστεύουμε πως όποιος κι αν είσαι ή απ’ όπου κι αν έρχεσαι, είμαστε όλοι συνδεδεμένοι. Γι’ αυτό αναλαμβάνουμε δράση για να βοηθήσουμε τις ομάδες και τις κοινότητές μας, σε αυτή την κρίση» , δήλωσε ο Ralph Lauren.

Τώρα, προχωρά στο επόμενο βήμα.

Η ομώνυμη εταιρεία του, ανέφερε σε ανακοίνωση πως τα στελέχη της θα λάβουν μειωμένους μισθούς και επιδόματα, ενώ ο ίδιος πρόκειται να παραχωρήσει το μισθό του για το οικονομικό έτος 2021 και το bonus του για το 2020. Μαζί, μισθός και bonus αγγίζουν τα 11 εκατομμύρια δολάρια.

«Η επίδραση του Covid-19 στον κόσμο, τη βιομηχανία και την επιχείρησή μας είναι πρωτοφανής. Για περισσότερα από πενήντα χρόνια επικεντρώθηκα σε αυτό που έχει διάρκεια. Αυτό φαίνεται όχι μόνο στα προϊόντα, αλλά και στην εταιρεία και ολόκληρη τη φιλοσοφία μας. Ήταν οδηγός μας τόσο στις καλύτερες όσο και στις δυσκολότερες στιγμές. Όσο αντιμετωπίζουμε αυτή την παγκόσμια πανδημία, θα παραμείνει η βασική  μας αρχή- ώστε να αντέξουμε τη κρίση και να επανέλθουμε δυναμικά στα επόμενα χρόνια», είπε ο Ralph Lauren.

Ο Πρόεδρος της επιχείρησης, Patrice Louvet, θα  λάβει το 50% του μισθού του σε αυτή την περίοδο κρίσης, ενώ όλοι οι υπόλοιποι το 80% στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τόνισε επίσης πως θα απέχουν από τις απολαβές τους για το ίδιο χρονικό διάστημα.