Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον εξηγεί γιατί αναγκάστηκε να πουλήσει την Virgin America

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον εξηγεί γιατί αναγκάστηκε να πουλήσει την Virgin America
Sir Richard Branson, founder of Virgin Group, waits to speak on a panel at the annual Skybridge Alternatives Conference (SALT) in Las Vegas May 7, 2015. REUTERS/Rick Wilking - RTX1C0WQ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Δυστυχώς δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να το αποτρέψω», δήλωσε ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος.

Ο ιδρυτής του αεροπορικού κολοσσού Virgin America, Ρίτσαρντ Μπράνσον, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην πώληση της εταιρείας στην Alaska Air. Ο ίδιος αποδίδει την εν λόγω εξέλιξη στις «αμείλικτες δυνάμεις των συγχωνεύσεων στον κλάδο των αερομεταφορών».

«Οι συγχωνεύσεις είναι, δυστυχώς, μία τάση που δεν μπορεί να ανακοπεί», έγραψε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον στο μπλογκ της εταιρείας του και προσέθεσε: «Θα έλεγα ψέματα, αν δεν έλεγα πόσο πολύ λυπάμαι που η θαυμάσια αεροπορική εταιρεία μας συγχωνεύεται με μία άλλη».

Όπως εξηγεί ο Μπράνσον, το μεγαλύτερο μέρος της λήψης αποφάσεων στην εταιρεία γίνεται αποκλειστικά από το διοικητικό της συμβούλιο. «Επειδή δεν είμαι Αμερικανός, το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ αποφάσισε να πάρω μερικές από τις μετοχές μου στη Virgin America ως μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου, μειώνοντας την επιρροή μου πάνω από σε οποιαδήποτε εξαγορά», σημείωσε ο Μπράνσον εξηγώντας την αδυναμία του να σταματήσει τη διαδικασία της συγχώνευσης.

«Έτσι, δεν υπήρχε, δυστυχώς, τίποτα θα μπορούσα να κάνω για να το σταματήσω», καταλήγει ο Μπράνσον.

Διαβάστε επίσης: Η Alaska Air αγοράζει επίσημα τη Virgin America