Ο ΣΕΒ φέρνει πιο κοντά τις startups με την ελληνική βιομηχανία με το Industry 4.0 NOW Crowdhackathon

Ο ΣΕΒ φέρνει πιο κοντά τις startups με την ελληνική βιομηχανία με το Industry 4.0 NOW Crowdhackathon
Ο 1ος Μαραθώνιος Καινοτομίας καλεί τις νεοφυείς επιχειρήσεις να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

O ΣΕΒ σε συνεργασία με την Crowdpolicy, διοργανώνει τον 1ο Μαραθώνιο Καινοτομίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας, στις 29, 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2019,  στο Innovathens, της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων.

Το Industry 4.0 NOW Crowdhackathon είναι μία πρωτοβουλία ανοιχτής καινοτομίας του ΣΕΒ, με στόχο να φέρει το οικοσύστημα της καινοτομίας και των startups πιο κοντά στην ελληνική βιομηχανία και να διερευνηθούν δυνατότητες και μοντέλα ψηφιακού μετασχηματισμού και καινοτομικής ανάπτυξης των ελληνικών επιχειρήσεων.

Αντικείμενο του Μαραθωνίου είναι η εξεύρεση λύσεων, εφαρμογών, συστημάτων και επιχειρησιακών μοντέλων επί πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις της βιομηχανίας και των συναφών προς αυτή υπηρεσιών, στους τομείς της δικτύωσης, της ψηφιοποίησης και της τεχνητής νοημοσύνης. Στον Μαραθώνιο καλούνται να συμμετέχουν μηχανικοί παραγωγής, ερευνητές, προγραμματιστές, αναλυτές, designers, business consultants, επαγγελματίες, στελέχη, φοιτητές, startups, καθώς και οποιοσδήποτε επιθυμεί να συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη υπηρεσιών και εφαρμογών που προωθούν την καινοτόμο επιχειρηματικότητα και την ψηφιακή αναβάθμιση της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων. Στις  ομάδες που θα διακριθούν θα δοθούν χρηματικά βραβεία, ενώ για όλες τις εφαρμογές και τις ομάδες, που θα συμμετάσχουν στο Μαραθώνιο θα υπάρχουν δυνατότητες δικτύωσης, όπως και περαιτέρω εξέλιξής τους.

Ενδεικτικά θεματικά αντικείμενα (crowdhackathon challenges) του Industry 4.0 NOW Crowdhackathon είναι:

  • Αυτοματοποίηση εργοστασίου, intelligent robotics.
  • «Zero defects» – Μείωση σφαλμάτων παραγωγής και ελαττωματικών προϊόντων, έγκαιρος εντοπισμός αστοχιών προϊόντος χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.
  • Εξατομικευμένος σχεδιασμός προϊόντων και εφαρμογές Virtual, Augmented and Mixed Reality.
  • Διαχείριση της ροής αγαθών & ιχνηλασιμότητα κατά μήκος της αλυσίδας αξίας. Βελτίωση αποδοτικότητας εφοδιαστικής αλυσίδας.
  • Digital twinning – προσομοίωση εργοστασίου για βελτιστοποίηση λειτουργίας.
  • Virtual κέντρα ελέγχου – Απομακρυσμένη παρακολούθηση και επιβεβαίωση ομαλής λειτουργίας εργοστασίου και σωστής εκτέλεσης εργασιών.
  • Λήψη αποφάσεων με δεδομένα πραγματικού χρόνου.
  • Πρόβλεψη βλαβών – προληπτική συντήρηση.
  • Βελτιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας.
  • «Zero waste» – έξυπνη διαχείριση & αξιοποίηση απορριμμάτων.

Στο πλαίσιο της δράσης Industry 4.0 NOW, την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 στα γραφεία του ΣΕΒ (Ξενοφώντος 5, Αθήνα) διοργανώνεται το Open Industry Day, με στόχο την παρουσίαση της δράσης Industry 4.0 Now Crowdhackathon στην ευρύτερη κοινότητα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της χώρας μας.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση ως διαγωνιζόμενοι μπορούν να καταθέσουν την ιδέα τους μέχρι και την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019.

Περισσότερες πληροφορίες για τα βραβεία, τη διαδικασία και τις δηλώσεις συμμετοχής είναι διαθέσιμες στον σύνδεσμο: https://www.crowdhackathon.com/4now/