Ο Σοίμπλε το πιστεύει για συνολική συμφωνία

Ο Σοίμπλε το πιστεύει για συνολική συμφωνία
epa05960328 German Finance Minister Wolfgang Schauble (R) and Managing Director of the International Monetary Fund, Christine Lagarde (L), during their visit in Matera, European Capital of Culture for 2019, in the context of the G7 Ministerial Meeting on Finance in Bari, Italy, 12 May 2017. The G7 Finance Ministers and Central Bank Governors meeting, that will also be attended by the European Commissioner for Economic and Monetary Affairs, the President of the Eurogroup and the President of the European Central Bank as well as the Heads of the major International Organizations, takes place in Bari from 11 to 13 May 2017. EPA/CIRO FUSCO

Αισιόδοξος ο Σόιμπλε για τις εξελίξεις σχετικά με μεταρρυθμίσεις και χρέος στο επόμενο Eurogroup.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι, παρά τις διαρκείς διαφωνίες γύρω από το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, θα επιτευχθεί συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει την εκταμίευση νέας βοήθειας προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος δανεισμού.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας ότι η αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας ενισχύθηκε. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, «πιστεύω ότι ήρθαμε πάλι λίγο πιο κοντά στον στόχο».

Ανοικτό το ενδεχόμενο συμφωνίας στο προσεχές Eurogroup

Πάντως ο κ. Σόιμπλε άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση όλων των λεπτομερειών προκειμένου να καταστεί εφικτή η συμφωνία για την Ελλάδα στο επικείμενο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι χθες το ζήτημα της Ελλάδας συζητήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου των G7. Σε δηλώσεις της η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επαναδιατύπωσε τη σταθερή απαίτηση του Ταμείου για σαφείς δεσμεύσεις που να αφορούν τη λήψη μέτρων εκ μέρους των ευρωπαίων δανειστών της Ελλάδας με στόχο την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο, επιτρέποντας έτσι στο ΔΝΤ να συμμετάσχει ενεργά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Οι νέες δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ ήταν ενδεικτικές της διάστασης απόψεων που εξακολουθεί να επικρατεί μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.

(Πηγή: DW)