Ο Slash τάσσεται υπέρ του κινήματος #MeToo

Ο Slash τάσσεται υπέρ του κινήματος #MeToo
epa06850753 Guitarist Slash of US rock band Guns N' Roses performs during the Download Festival in Madrid, Spain, 29 June 2018. EPA/Victor Lerena EDITORIAL USE ONLY/NO SALES/NO ARCHIVES

Ανησυχεί, όμως, για τις «ψευδείς κατηγορίες».

Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Guns N’ Roses, Slash δήλωσε ότι η άνοδος του κινήματος #MeToo κατά της σεξουαλικής κακοποίησης τον ανάγκασε να κοιτάξει πίσω και να επανεξετάσει τη δική του συμπεριφορά στο παρελθόν.

Ο Slash μίλησε για το #MeToo κίνημα σε μια νέα συνέντευξη, λέγοντας ότι το υποστηρίζει, αλλά ανησυχεί για πιθανές «ψευδείς κατηγορίες».

Το #MeToo έγινε παγκοσμίως γνωστό το περασμένο φθινόπωρο, ως ένα κίνημα του διαδικτύου, σκοπός του οποίου είναι να στηρίξει τις γυναίκες που σε κάποια στιγμή της ζωής τους έπεσαν θύματα σεξουαλικής βίας.

Ξεκίνησε περίπου την ίδια περίοδο που άρχισε να δημοσιοποιείται η έρευνα των δεκάδων περιπτώσεων σεξουαλικής παρενόχλησης για τις οποίες κατηγορείται ο κινηματογραφικός παραγωγός, Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Στη συνέντευξή του στο περιοδικό Classic Rock o Slash εκφράζει τη θέση ότι το κίνημα #MeToo είναι σίγουρα δικαιολογημένο και ότι στην πραγματικά καθυστέρησε. «[Είναι περίπλοκο] όταν είσαι σε ένα… rock and roll συγκρότημα» τόνισε.

«Ευτυχώς, είμαι δεσμευμένος, έτσι δεν ασχολούμαι με όλα αυτά, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι υπήρξαν φορές που ανέτρεξαν στο παρελθόν μου και είπα στον εαυτό μου: «Λοιπόν αυτό ήταν συναινετικό».

Ο σταρ των Guns N ‘Roses συνέχισε λέγοντας ότι ψευδείς κατηγορίες θα μπορούσαν να είναι επιζήμιες για εκείνους που κατηγορούνται, ακόμα κι αν αποδειχθεί αργότερα ότι είναι αθώοι. «Το πρόβλημα είναι ότι θα μπορούσε να κατηγορηθεί ψευδώς κάποιος, αλλά σχεδόν δεν έχει σημασία» εξήγησε. «Ακόμα και αν καθαρίσει το όνομα κάποιου, η ζημιά έχει ήδη γίνει. Και αυτό είναι πολύ λυπηρό» είπε.

Νωρίτερα το καλοκαίρι ο Slash εμφανίστηκε στην εκπομπή Trun Nation και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο οι Guns N’ Roses να κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ. «Μιλήσαμε για αυτό. Νομίζω ότι όλοι θέλουν να το κάνουν και θα δούμε τι θα γίνει. Είμαστε απασχολημένοι με την περιοδεία σε όλο τον πλανήτη».