Ο Spitogatos.gr βοηθά τους πρόσφυγες να βρουν σπίτι στην Ελλάδα

Ο Spitogatos.gr βοηθά τους πρόσφυγες να βρουν σπίτι στην Ελλάδα

Η εταιρεία συνεργάζεται με το Δήμο Αθηναίων και την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για το πρόγραμμα «Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων».

Στις 25 Οκτωβρίου 2015, η Ελλάδα και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες δεσμεύτηκαν απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την υλοποίηση προγράμματος παροχής 20.000 θέσεων υποδοχής και προσωρινής στέγασης στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Αθηναίων μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής, υλοποιεί ένα έργο για τις ανωτέρω ομάδες υπό τη μορφή ενοικιαζόμενης στέγης.

Το έργο «Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων» αφορά την προσπάθεια παροχής προσωρινής στέγασης στην Ελλάδα, σε όσους αιτούνται άσυλο και είναι υποψήφιοι για μετεγκατάσταση από τη χώρα (Relocation scheme).

Μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής, ο Δήμος Αθηναίων υλοποιεί το έργο αναλαμβάνοντας την κάλυψη 1.200 θέσεων υποδοχής και μισθώνοντας 200 διαμερίσματα για το 2016 και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR), επιλέγει τους ενοίκους, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις, με βάση διεθνείς προδιαγραφές, για ένταξη στο πρόγραμμα και αναλαμβάνει επιπλέον παροχές προς αυτούς.

Τα διαμερίσματα προς ενοικίαση θα πρέπει να ανταποκρίνονται στα απαραίτητα κριτήρια και θα μισθώνονται έως 31/12/2016, με δυνατότητα παράτασης ενός ακόμα έτους, ενώ τα ενοίκια θα προπληρώνονται. Σε περίπτωση που μεσολαβεί μεσιτικό γραφείο, η αμοιβή που δίνεται ανέρχεται σε ένα μίσθωμα.

Βασικά κριτήρια μίσθωσης:

– Δήμοι Αθηναίων, Αγίου Δημητρίου, Βύρωνα, Δάφνης-Υμηττού, Ζωγράφου, Μοσχάτου-Ταύρου και Νέας Σμύρνης
– με εμβαδόν από 60 τ.μ. και άνω
– μίσθωμα έως 400€ / μήνα
Κάθε ενδιαφερόμενος, είτε είναι ιδιώτης είτε μεσίτης, μπορεί να υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση για να δηλώσει το ενδιαφέρον του ως προς τη μίσθωση του διαμερίσματός του.

Στην προσπάθεια αυτή, ο Spitogatos.gr αποτελεί βασικό υποστηρικτή και συνεργάτη, ενημερώνοντας κάθε χρήστη που υποβάλλει αγγελία και πληροί τα παραπάνω κριτήρια, σχετικά με το έργο «Προσωρινή στέγαση προσφύγων».

Για περισσότερες πληροφορίες: www.developathens.gr/relocation