Ο στρατός του Έλον Μασκ υποχώρησε, πτώση 21% για το Dogecoin, στην Doge Day

Ο στρατός του Έλον Μασκ υποχώρησε, πτώση 21% για το Dogecoin, στην Doge Day
Dogecoin logo displayed on a phone screen, representation of cryptocurrencies and a keyboard are seen in this illustration photo taken on February 8, 2021. Dogecoin cryptocurrency soars the highest scores in its history in the last days. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η πτώση του κρυπτονομίσματος με το σκυλάκι για σήμα δείχνει ότι δεν… έρχεται όταν το καλούν

Μεγάλη πτώση -21% σημείωσε το αγαπημένο τρολ κρυπτονόμισμα του ιδρυτή της Tesla Έλον Μασκ, το Dogecoin, παρότι η χθεσινή ημέρα ήταν το Doge Day και πολλοί traders τοποθετήθηκαν με την προσδοκία πως θα εκτοξευθεί στο 1 δολ. από τα σχεδόν 40 λεπτά που βρισκόταν.

Σημειώνεται πως οι τιμές για το Dogecoin, που μετρά ήδη 8 χρόνια εν ζωή, είχαν αυξηθεί περισσότερο από 60 φορές φέτος, με την αξία του να ξεπερνά τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κάπως έτσι όλα έμοιαζαν πιθανά. Ωστόσο, αργά το απόγευμα της 20ής Απριλίου, οι πιέσεις εντάθηκαν, με το κρυπτονόμισμα που έχει για σήμα το συμπαθές σκυλάκι Shiba Inu να καταγράφει πτώση έως -21%, διασπώντας την αντίσταση των 34 σεντ.

Doge Day

«Πολλοί traders ελπίζουν ότι σήμερα (χθες, 20/4) θα υπάρξει μια ξεχωριστή Doge Day και Dogecoin θα πάει στο φεγγάρι», έγραψε ο Edward Moya, αναλυτής της Oanda. «Κάποιοι, όμως, είδαν τα 50 σεντ ως ευκαιρία για να ρευστοποιήσουν κέρδη, ενώ άλλοι διατηρούσαν την εξωφρενική ελπίδα πως το νόμισμα θα φτάσει το 1δολ.» συμπλήρωσε.

Ένα άλλο ερώτημα είναι αν τα κέρδη του Dogecoin του τρέχοντος έτους θα μπορούσαν να προσελκύσουν νέα κεφάλαια, όπως έγινε με τη μετοχή της GameStop, που οι εξελίξεις οδήγησαν σε αύξηση κεφαλαίου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Ίδωμεν… Πάντως, εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως σε κάποιο χρονικό σημείο το Dogecoin είχε κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη από την αμερικανική τράπεζα Barclays.

Σε κάθε περίπτωση, τα δεδομένα του Blockchain δείχνουν ότι η δραστηριότητα αυξάνεται στο δίκτυο: Οι ενεργές διευθύνσεις Dogecoin και οι συναλλαγές βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο επτά ετών, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης Coin Metrics. «Δεδομένου ότι το Doge μας φρόντιζε και μας παρείχε θεϊκά κέρδη, θέλαμε επίσης να στηρίξουμε το νόμισμα», λέει μια δημοσίευση στη σελίδα CryptoMoonShots Reddit.

Πάντως, η πτώση του κρυπτονομίσματος με το σκυλάκι για σήμα δείχνει ότι δεν… έρχεται όταν το καλούν.