Ο Super Mario “αλλάζει” φωνή

Ο Super Mario “αλλάζει” φωνή
epa09180303 (FILE) - A statue of Nintendo Co.'s video game character Super Mario stands at the company's showroom in Tokyo, Japan, 27 July 2016 (reissued 06 May 2021). On 06 May 2021, Nintendo Co. announced that its consolidated financial results for the fiscal year ended March 2021 reached a record high with net income of 4.4 billion USD, up 85.7 percent from the previous year thanks to strong sales of its Switch game console. EPA/KIYOSHI OTA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο ηθοποιός που έκανε τη φωνή του Mario της Nintendo αποσύρεται.

Ο Charles Martinet, ο οποίος υποδυόταν τη φωνή του Mario σε κάθε παιχνίδι της Nintendo από το 1991, δεν θα παρέχει πλέον τον ήχο του εμβληματικού χαρακτήρα, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα.

Η Nintendo σημείωσε ότι ο Martinet θα πάρει τον ρόλο του «Πρεσβευτή του Mario», συναντώντας θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

«Ο Charles Martinet ήταν η αρχική φωνή του Mario στα παιχνίδια της Nintendo για πολύ καιρό, ήδη από το Super Mario 64», έγραψε η Nintendo σε ένα tweet. «Ο Charles προχωρά τώρα στον ολοκαίνουργιο ρόλο του Πρεσβευτή του Mario. Με αυτή τη μετάβαση, θα αποσυρθεί από την ηχογράφηση φωνών χαρακτήρων για τα παιχνίδια μας, αλλά θα συνεχίσει να ταξιδεύει στον κόσμο μοιράζοντας τη χαρά του Mario και αλληλεπιδρώντας με όλους σας! Ήταν τιμή μας να συνεργαστούμε με τον Charles για να βοηθήσουμε να φέρει στη ζωή τον Mario τόσα πολλά χρόνια και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε και να τον τιμήσουμε».

Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε ποιος θα αναλάβει να κάνει τη φωνή για τον Mario στην πορεία. Νωρίτερα φέτος, ο ηθοποιός Chris Pratt ανέλαβε τον ρόλο στην ταινία The Super Mario Bros. Δεδομένης της ζήτησης του στο Χόλιγουντ, του πιθανού κόστους των υπηρεσιών του και της σημαντικής διαφοράς μεταξύ των φωνητικών ιδιωματισμών της ταινίας Mario και του βιντεοπαιχνιδιού Mario, είναι μια απίθανη επιλογή.

Εκτός από τη φωνή του Mario, ο Martinet έκανε τη φωνή του λιγνού αδελφού του υδραυλικού, Luigi, καθώς και του Wario και του Waluigi. Υπήρξε δημοφιλής καλεσμένος σε συνέδρια gaming και αγαπημένος των fans εδώ και χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν έκανε για πρώτη φορά οντισιόν για τον ρόλο, ο Martinet είπε ότι δεν ήξερε πολλά για τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών, αλλά υπέθεσε ότι μπορούσε να μιμηθεί την ιταλική προφορά καθώς είχε πρόσφατα ολοκληρώσει τον ρόλο του Gremio σε μια παραγωγή του «Η Στρίγγλα που Έγινε Αρνάκι» του Σαίξπηρ. Κατέληξε να μιλάει με την εμβληματική πλέον φωνή μέχρι που ο διευθυντής του κάστινγκ ξέμεινε από μαγνητοταινία, και όχι μόνο εξασφάλισε τη δουλειά αλλά και μια θέση στην ποπ κουλτούρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Fortune.com