Ο Τάιγκερ Γουντς είναι ο χειρότερος υψηλά αμειβόμενος αθλητής στον κόσμο

Ο Τάιγκερ Γουντς είναι ο χειρότερος υψηλά αμειβόμενος αθλητής στον κόσμο
epa04852477 US golfer Tiger Woods waves goodbye to the crowd after finishing his round during the third day of the British Open Golf Championship at St. Andrews Old Course, Scotland, Britain, 18 July 2015. EPA/GERRY PENNY

Γιατί ο διάσημος παίκτης του γκολφ δεν δικαιολογεί καθόλου να χρήματα που κερδίζει.

Ο Τάιγκερ Γουντς είναι ο πιο αδικαιολόγητα ακριβοπληρωμένος αθλητής στον πλανήτη.

Ο Γουντς, ο οποίος δεν προκρίθηκε στο British Open μετά από τις κακές επιδόσεις του την Παρασκευή και το Σάββατο, ήταν ο ένατος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής των τελευταίων 12 μηνών, σύμφωνα με μια έρευνα από το Forbes.

Κέρδισε πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια. Τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα προήλθαν από χορηγίες. Η Nike συνέχισε να στηρίξει τον Γουντς, παρότι δεν είναι ο ίδιος αθλητής που ήταν παλαιότερα.

Ο Γουντς κέρδισε μόλις 600.000 δολάρια από χρηματικά έπαθλα από τουρνουά πέρυσι. Έχασε επίσης την πρόκριση τον περασμένο μήνα στο US Open.

Κατετάγη στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας στο τουρνουά του St. Andrews. Ο αναλυτής του ESPN Πολ Άζινγκερ τον αποκάλεσε «μεσαίου βεληνεκούς» την Πέμπτη.

Αλλά οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους αθλητές στην κορυφαία δεκάδα κατάταξης του Forbes εξακολουθούν να είναι κοντά στην κορυφή των επιδόσεών τους.

Ο μποξέρ Φλόιντ Μέιγουεδερ ήταν νούμερο ένα – χάρη στο τεράστιο έπαθλο που κέρδισε για τη νίκη του επί του Μάνι Πακιάο τον Μάιο. Ο Πακιάο ήρθε δεύτερος.

Σίγουρα, ο αγώνας μπορεί να μην επιβεβαίωσε τις προσδοκίες. Αλλά ο Μέιγουεδερ είναι ο αήττητος πρωταθλητής ο οποίος βρίσκεται στην 1η θέση σύμφωνα με το The Ring. Και ο Πακιάο εξακολουθεί να κατατάσσεται έκτος στον κόσμο, παρότι έχασε από τον Μέιγουεδερ.

Οι αστέρες του ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι είναι στη θέση 3 και 4 στη λίστα του Forbes.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν κέρδισε το πρωτάθλημα του NBA φέτος … αλλά η απόδοσή του στους τελικούς αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στο μπάσκετ. Κατετάγη 6ος στη λίστα του Forbes.

Δύο ακόμα μπασκετικά αστέρια βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα των υψηλότερα αμειβομένων αθλητών – ο Κέβιν Ντούραντ και ο Κόμπι Μπράιαντ. Και οι δύο δεν αγωνίστηκαν ολόκληρη τη σεζόν λόγω τραυματισμών.

Ο τενίστας Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται σε πτώση, εξακολουθεί να είναι φιναλίστ σε τελικούς. Έφτασε στον τελικό του Γουίμπλετον, χάνοντας από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αλλά ο Γουντς πλέον κατατάσσεται 241ος στον κόσμο. Ο μόνος παίχτης του γκολφ που κερδίζει περισσότερα από αυτόν είναι ο Φιλ Μίκελσον.

Η τελευταία σημαντική νίκη του Τάιγκερ Γουντς ήταν το 2008 – πριν το σεξουαλικό σκάνδαλο προκαλέσει πλήγμα στη φήμη και τη δημοτικότητά του και πριν τους τραυματισμούς του.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε για πόσο καιρό ο Τάιγκερ Γουντς θα παραμένει ένας από τους υψηλότερα αμειβόμενους αθλητές.

Έχει ήδη χάσει αρκετές χορηγίες τα τελευταία χρόνια. Οι διαφημιστές θέλουν να συναλλάσσονται μόνο με τους νικητές.

Ο χρόνος επίσης δεν είναι με το μέρος του. Ο Τάιγκερ Γουντς γίνεται 40 τον Δεκέμβριο. Και υπάρχουν δύο νέα αστέρια του γκολφ στον προθάλαμο: Ο Ρόρι Μάκιλροϊ και ο Τζόρνταν Σπιθ.

Ο Μάκιλροϊ είναι ο πρωταθλητής του British Open, αλλά ο 26-χρονος απουσιάζει από το φετινό τουρνουά, λόγω ενός τραυματισμού που υπέστη παίζοντας ποδόσφαιρο.

Ο Σπιθ, ένας 21-χρονος Τεξανός, προσπαθεί να κερδίσει το τρίτο του πρωτάθλημα.