Η εταιρεία που αλλάζει το μάρκετινγκ με τη στήριξη του μεγαλύτερου επενδυτικού ταμείου

Η εταιρεία που αλλάζει το μάρκετινγκ με τη στήριξη του μεγαλύτερου επενδυτικού ταμείου

Η ActionIQ σήκωσε 13 εκατ. δολάρια σε νέο γύρο χρηματοδότησης. 

Οι marketiers δεν είναι κατ ‘ανάγκη εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, ειδικά όταν πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με έναν μεγάλο όγκο δεδομένων από διαφορετικές πηγές, τα οποία καλούνται να χειριστούν.

Η ActionIQ έρχεται να λύσει ακριβώς αυτό το πρόβλημα, βοηθώντας τους υπαλλήλους του μάρκετινγκ να κατανοήσουν όλα αυτά τα δεδομένα, χωρίς να χρειάζεται να γράψουν κώδικα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση ενός νέου γύρου χρηματοδότησης ύψους 13 εκατ. δολαρίων του οποίου ηγήθηκε το Sequoia Capital, ένα απ’ τα μεγαλύτερα επενδυτικά ταμεία του κόσμου.

Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα του λογισμικού ως υπηρεσία (Software as a Service – SaaS) και συγκεντρώνει τις πολλαπλές πηγές δεδομένων της επιχείρησης, όπως email, CRM και clickstream σε μια μόνο πλατφόρμα.

«Μετατρέπουμε τους ανθρώπους του μάρκετινγκ σε  ειδικούς της τεχνολογίας» σχολίασε ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας Τάσος Αργυρός στο VentureBeat.

Η ActionIQ συνεργάζεται ήδη με κορυφαίες επιχειρήσεις, με  B2C brands, και συνδρομητικούς πελάτες , όπως Gilt Groupe και Blue Apron, χωρίς να είναι  γνωστός ούτε  αριθμός των πελατών ούτε το κόστος της συνδρομής.

Οι παλιοί επενδυτές, FirstMark Capital, Amplify Partners και Bowery Capital, στήριξαν και αυτόν τον γύρο μαζί με το  Sequoia, ενώ και το  Stanford University επένδυσε στην εταιρεία μέσω του Stanford Engineering Venture Fund.

Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να επεκτείνουν το δίκτυο των πωλήσεων και για το μάρκετινγκ, καθώς και την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.