Ο «θλιμμένος» Κουέντιν Ταραντίνο

REUTERS

Αποζημίωση 1 εκατ. δολαρίων ζητά από το μπλογκ «Gawker» ο γνωστός σκηνοθέτης επειδή δημοσίευσε το σενάριο της ταινίας που σκόπευε να κινηματογραφήσει.

Aποζημίωση 1 εκατομμυρίου δολαρίων ζητά ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο από το μπλογκ ενημέρωσης Gawker, το  οποίο δημοσίευσε  συνδέσμους ώστε να μπορούν να κατεβάσουν οι αναγνώστες το σενάριο της τελευταίας του ταινίας με τίτλο The Hateful Eight.

Ο σκηνοθέτης των, μεταξύ άλλων, Pulp Fiction, Reservoir Dogs και Django Unchained κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο του Λος Άντζελες για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, ισχυριζόμενος πως η ιστοσελίδα Gawker Media έκανε προώθηση και διάδοση «μη εξουσιοδοτημένων αντιγράφων, που μπορούν να κατεβάσουν οι χρήστες, του πλήρους ακυκλοφόρητου σεναρίου του».

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Deadline Hollywood, ο Ταραντίνο δήλωσε ότι είναι «πολύ θλιμμένος» σχετικά με τη διαρροή του σεναρίου και απέρριψε τα σχέδιά του να γυρίσει την ταινία, λέγοντας πως αντ’ αυτού θα δημοσιεύσει το σενάριο.

Διαβάστε ακόμη: Η… reality μέσα από την TV

Στην αγωγή αναφέρεται επίσης και η ιστοσελίδα AnonFiles.com, στην οποία υπάρχουν οι 146 σελίδες του σεναρίου.

Ο διαδικτυακός ιστότοπος επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν και να κατεβάζουν αρχεία ανώνυμα, ενώ στους όρους και τις προϋποθέσεις αναφέρεται ότι οι χρήστες μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για «παράνομη καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας». «Μην ανεβάζετε αρχεία που παραβιάζουν την τοπική νομοθεσία. Τα παράνομα αρχεία θα καταργούνται», αναφέρεται.

Η ιστοσελίδα είχε δημοσιεύσει για πρώτη φορά το σενάριο στις 23 Ιανουαρίου και οι σύνδεσμοι εξακολουθούν να είναι ενεργοί σε αυτό.

Διαβάστε ακόμη: Τι κάνει εθιστικές τις τηλεοπτικές σειρές;